Dünya
  • 14.6.2024 09:55

Yemen, büyük İsrail-ABD casus ağını ortaya çıkardı

Ortaya çıkarılan ağın gizli casusluk operasyonları yürüttüğünü ortaya koyuyor.

Teşkilat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen Güvenlik Güçlerinin Amerikan ve İsrail istihbarat teşkilatları tarafından işletilen büyük bir casusluk ağını ortaya çıkardığını duyurdu.

Yetkililer, ağın 2015'ten bu yana Yemen'deki çeşitli kurumlar bünyesinde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Abdul Hakim Hashem Al-Khaiwani televizyonda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Açığa çıkan ağ, çeşitli alanlarda önemli bilgiler topladı ve düşmanın istihbarat teşkilatları adına doğrudan casusluk teknik operasyonları gerçekleştirdi. gizli, egemen bilgi.”

Güvenlik aygıtı, ağın birden fazla sektörden kritik bilgiler topladığını ve bunları düşman istihbarat servislerine ilettiğini bildirdi .

Ajans, veri toplamanın karar vericileri etkilediğini, devlet kurumlarına sızdığını ve Yemen hükümeti içindeki yetkilileri işe aldığını söyledi.

Casus ağının, bilgi toplama ve sabotaj yoluyla Yemen ekonomisini istikrarsızlaştırmayı amaçladığı söylendi. Ağ aynı zamanda tarımsal ithalatı artırmak için haşere istilasını artırarak tarım sektörüne zarar vermekle ve böylece Yemen'in yabancı taraflara bağımlılığını artırmakla da suçlanıyor.

Ağın, hastalıkları yayarak Yemen'in halk sağlığını hedef aldığı ve "ahlaki yozlaşmayı teşvik ederek eğitim sistemini baltaladığı" bildirildi.

Ajans ayrıca, casusluk ağının Amerikan ve İsrail teşkilatlarına Yemen ordusunu zayıflatmak ve yeteneklerini azaltmak için askeri istihbarat sağladığını da ekledi.

Yemen güvenlik güçleri, ağın, düşmanlara askeri bilgi sağlayarak Yemen'e yönelik saldırıyı desteklediğini ve böylece geçtiğimiz yıllarda Yemen'in askeri gelişimini engellediğinin altını çizdi.

Sanaa, ağ ve operasyonları hakkında daha fazla ayrıntının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. 

İlk emperyalist radyo değil

"Ammar Affash hücresi"nin (bazen Ammar Saleh olarak da anılır) üyeleri, Mayıs ayı başlarında Yemen güvenlik servisleri tarafından, Savunma Bakanlığı'ndan ilgili kişilerin desteğiyle, Batı'ya hizmet amacıyla casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Yemen Dismantles Large Espionage Network! - Islamic World News

Uzun süredir Yemen güçlerinin arananlar listesinde yer alan bir casus olan Ammar Affash'ın liderliğindeki, daha yaygın olarak "Force 400" casus grubu olarak bilinen hücre, bu üyeleri ABD ve "İsrail" lehine suç işlemek üzere işe almıştı. Yemen'in Saba Haber Ajansı'na göre . 

Saba Haber Ajansı'nın haberine göre bir güvenlik yetkilisi, son birkaç günde yakalanan üyelerin, Yemen Cumhuriyeti'nin batı kıyısındaki  Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne ait bilgi toplama ve izleme sahalarında çalışmak üzere işe alındığını açıkladı.   

dana on X: "🇾🇪⚔️🇺🇸🕵️🇮🇱 Details of the spies whose arrest was  announced by the Yemeni Security Forces today, in a major and unprecedented  blow to American-zionist schemes in the region. Records of

Ayrıca yetkili, Yemen'in Filistin halkına destek operasyonları başlatacağını açıklamasının ve ABD-İngiltere'nin Yemen'e yönelik ortak saldırganlığı sırasında Kızıl ve Umman Denizleri de dahil olmak üzere İsrail hedeflerine yönelik operasyonların başlamasının ardından, güvenlik servislerinin güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini vurguladı. Yemen'in düşmanlarının istihbarat çabalarının arttığını tespit etti.  

Bu, ABD ve İngiltere'nin birçok girişimine ve Yemen kuşatmasını sona erdirmek için ortak bir deniz operasyonuna rağmen, Yemen'in "İsrail"e karşı başarılı bir deniz kuşatması uygulamasının ardından geldi. 

Yemen, Yemen halkını savunmak amacıyla İsrail işgaline karşı operasyon başlattı ve operasyonlarının kapsamını Kızıldeniz, Umman Denizi ve son olarak Akdeniz'i kapsayacak şekilde genişletti. Ayrıca operasyonların kapsamını genişleterek sadece İsrail işgal limanlarına giden gemileri ve İsrail gemilerini değil, Yemen'in "İsrail" hizmetindeki operasyonunu engellemeyi amaçlayan ABD ve İngiliz gemilerini de hedef aldı.

Force 400 aracılığıyla Yemen'e yönelik istihbarat operasyonları,  ABD ve İngiltere istihbaratının Umm al-Rashrash'ın (Eilat) yanı sıra ABD ve İngiltere savaş gemilerini hedef almak için kullanılan Yemen fırlatma sahalarını keşfedememesinin ardından önem kazandı. 

Belgeler, kayıtlar ve raporlar

Al Mayadeen'in Yemen'in başkenti Sana'daki muhabiri, üzerinde çalıştığı çeşitli dosyalar nedeniyle istihbarat ağının çalışmalarının ayrıntılarının birden fazla dönemde ortaya çıkacağını söyledi.

Muhabirimiz, "İstihbarat ağının ekonomik dosyaya ve Merkez Bankası'nın doğrudan Amerikan denetimi altında devredilmesine müdahil olduğunu" ifade etti.

Ayrıca Yemen güvenlik servislerinin, istihbarat ağının yabancı istihbarat servisleriyle iletişimleri sırasında üzerinde çalıştığı belgelere, kayıtlara, raporlara ve diğer delillere el koyduğuna dikkat çekti.

Ele geçirilen istihbarat ağının doğrudan Mossad ve Amerikan istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğuna ve uzun vadeli stratejik konular üzerinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Muhabirimiz, çeşitli bakanlık, kurum ve kuruluşlarda onlarca, hatta belki de yüzlerce kişinin Yemen güvenlik güçlerinin ele geçirdiği geniş istihbarat ağının parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 14.6.2024 10:02

İLGİLİ HABERLER