Gündem
  • 25.9.2024 20:06

Suriye, Irak ve Yemen'den gelen 40 bin savaşçı İsrail sınırında

"Haaretz": İsrail, Golan Tepeleri yakınlarında Suriye, Irak ve Yemen'den gelen yaklaşık 40.000 savaşçının varlığını endişeyle takip ediyor.

İbrani gazetesi "Haaretz" Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, aralarında Irak, Yemen ve Suriye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden gelen ve Golan Tepeleri yakınında bulunan yaklaşık 40.000 savaşçının gelişini endişeyle takip ettiğini bildirdi.


İbrani gazetesi, savaşçıların Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın savaşa katılma davetini beklediklerini ekledi.

https://mf.b37mrtl.ru/media/pics/2024.09/article/66f2e29f4236046e8b2842a6.jpg

"Wall Street Journal": Hizbullah'ın devasa cephaneliği Lübnan'da İsrail'i bekliyor

İsrail güvenlik kurumu, özellikle profesyonel savaşçılar olmasalar da bunun endişe verici olduğunu söylüyor.

Güvenlik kurumu, 2.000 ila 3.000 kişilik silahlı bir kuvvetin bir yerleşim yerini şaşırtıp saldırdığında neler yapabileceğini gördüğünü ve deneyimlediğini açıkladı.

"Haaretz", Tel Aviv'deki yetkililerin, Hizbullah'ın füze yeteneklerine, üyelerine verilen zarara ve savaşın başlangıcından bu yana elit birimlerden savaşçılar da dahil olmak üzere yüzlerce üyesinin öldürülmesine rağmen, şuna inandıklarını söyledi: Nasrallah İsrail'e karşı çok sayıda savaşçı toplamakta zorluk çekmeyecek.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, "Gerekirse Suriye'ye de taşınacağız ve Şam'a onların oradaki varlığını artık kabul etmediğimizi daha iyi anlatacağız" dedi. 

Başkent Beyrut, güneydeki onlarca köy, Bekaa, Nabatieh, Baalbek-Hermel, Mays al-Jabal, Aitaroun, Hula, Taibe, Markba, Beni Hayyan kasabaları da dahil olmak üzere Lübnan'ın geniş bölgeleri İsrail baskınlarına maruz kaldı. , Cebel el-Rayhan, Güney Lübnan'daki Iqlim al-Tuffah, Bint Jbeil, Hanin, Zawtar ve Nebatieh bölgesinin dağlık bölgeleri ve Sha'ara ve Harbata bölgelerinin çevresi ve Shamstar ve kasabalarının çevresi Taria ve Budai, doğu Lübnan.

 Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Abyad'ın açıkladığı son istatistiklere göre, İsrail'in güney ve doğu Lübnan'a düzenlediği bombalamalarda ölenlerin sayısı 50'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere 558 ölüye ve 1.835 yaralıya yükseldi .

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail istihbarat teşkilatının üslerinden birine yaptığı ziyaretin sonunda Lübnan'da Hizbullah'a karşı yeni saldırılar düzenleme sözü verdi.

Ayrıca İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı savaşını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'ndeki savaş 354'üncü gününe kadar 41.000'den fazla ölü ve 96.000'e yakın yaralı bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 20:13

İLGİLİ HABERLER