Gündem
  • 26.10.2024 07:40

Tahran'da silah sesleri ve patlamalar

İran devlet medyası, Tahran'da duyulan patlamaların hava savunma faaliyetleriyle bağlantılı olduğunu söylüyor..

İran devlet televizyonu Press TV, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Tahran'da duyulan "birkaç patlama sesinin" ülkenin hava savunma sistemleriyle ilgili olduğunu bildirdi.

İran devlet haber ajansı IRNA, Mehrabad ve İmam Humeyni havalimanlarında durumun normal olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, İran'ın başkenti Tahran'da ilk patlama haberlerinin ardından "İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlendiğini" söyledi.

Tahran sakini CNN'e "Uzaklardan gelen patlama sesleriyle uyandım" dedi

CNN'e konuşan Tahranlı bir vatandaş, cumartesi sabahının erken saatlerinde "uzaktan gelen patlama sesleriyle uyandığını" söyledi.

Güvenlik endişeleri nedeniyle ismini vermeden CNN'e konuşan kadın, patlamanın ardından herhangi bir iz olup olmadığını kontrol etmek için evinin pencerelerine baktığını ancak bir şey göremediğini söyledi.

CNN'e konuşan bir yetkili, Cuma günü kentte "tüm gün" yoğun bir İslam Devrim Muhafızları Ordusu varlığının bulunduğunu söyledi ancak daha fazla ayrıntı veremedi.

İsrail ordusu, İran'ın başkenti Tahran'da ilk patlama haberlerinin ardından İran'daki "askeri hedefleri" vurduğunu doğruladı.

İsrail'in "ikinci saldırı dalgası" devam ederken Tahran'da silah sesleri ve patlamalar devam ediyor

CNN'den Paul P. Murphy, Isaac Yee ve Avery Schmitz'den

CNN'e konuşan İsrail operasyonuna yakın bir kaynak, İran'ın başkenti Tahran'ın semalarını izli bomba ateşi ve patlama sesleri aydınlatırken, ikinci dalganın başladığını söyledi.

Tahran halkının sosyal medyada paylaştığı videolarda, şafak vakti gökyüzünde patlamalar ve şehirden yükselen işaret fişeği sesleri görülüyor.

CNN'in konum bilgilerini verdiği videolardan birinde, arka planda patlama sesleri duyulurken, çok sayıda işaret fişeği atışı yapıldığı görülüyor.

CNN'in konumlandırdığı bir diğer videoda ise Tahran'ın güneyine doğru gökyüzünde çok sayıda patlama meydana geldiği görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2024 07:46

İLGİLİ HABERLER