Gündem
  • 17.8.2024 16:56

Taktik değiştiren El Kassam işgalcileri el yapımı dronla patlattı

El Kassam, İsrail güçlerinin bir intihar uçağıyla hedef alındığını duyurdu
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, İsrail savaşında ölenlerin sayısının 40 bin 50'ye yükseldiğini açıklarken, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları da işgal güçlerini hedef aldığını duyurdu. intihar uçağıyla.

Bakanlık, günlük istatistik raporunda şunları söyledi: "Geçen 7 Ekim'den bu yana İsrail savaşında ölenlerin sayısı 40,05 şehit ve 92 bin 401 yaralıya yükseldi."

İşgal ordusunun "Gazze Şeridi'nde 3 katliam gerçekleştirdiğini, 24 saat içinde 40 şehit ve 107 yaralı bıraktığını" sözlerine ekledi.

Bakanlık, İsrail'in hedef alması nedeniyle "enkaz altında, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı yollarda" çok sayıda mağdurun bulunduğunu belirtti.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden alınan son istatistiklere göre, İsrail'in Amerikan desteğiyle başlattığı savaşın başlangıcından bu yana kayıp kişi sayısı 10 bin kişiyi aştı.

Savaş, dünyadaki en kötü insani felaketlerden birinde, onlarca çocuğun hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında devam ediyor.


Perşembe günü işgal ordusu, on birinci aydır devam eden savaşın bir parçası olarak Gazze Şeridi'ne son 24 saat içinde 30'dan fazla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde, Givati ​​Tugayı güçlerinin Hava Kuvvetleri ile işbirliği içinde yaklaşık 20 militanı ortadan kaldırdığını" iddia etti.

Şöyle devam etti: "Uçaklar, Han Yunus'ta (güney) Hamas'ın silah deposundaki militanlara saldırdı ve onları yok etti."

Açıklamada, "Başka bir baskında, Gazze Şeridi'ndeki güçlerimize ve Gazze kuşatma bölgesine doğru füze atmayı planlayan İslami Cihad hareketinden bir aktivist etkisiz hale getirildi" denildi.

Kassam operasyonları

Öte yandan El Kassam Tugayları, intihardronuyla Han Yunus şehrinin doğusuna giren işgal güçlerinin yoğunlaşmasını hedef aldığını duyurdu.

Tugaylar, kısa menzilli füzelerle Mars askeri sahasındaki işgal güçlerinin ana kalabalığını hedef aldıklarını doğruladı.

El Kassam Tugayları, Refah şehrinin batısındaki Sultan semtindeki Endonezya Hastanesi içindeki bir işgal kuvvetini, tahkimat ve anti-personel mermisiyle hedef aldığı sahneleri yayınladı.

Buna karşılık İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Necharim eksenindeki işgal güçlerinin bir toplantısını havan toplarıyla bombaladığını duyurdu.

Kudüs Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki işgal ordusunun komuta karargahına "Ababil" bombalarının atıldığını söylediği görüntüleri yayınladı.

Kanıtlar, Gazze'deki savaşının başlangıcından bu yana yaklaşık 11 ay geçmesine rağmen İsrail'in ilan ettiği hedeflerden hiçbirine, özellikle de Hamas'ın yeteneklerini ortadan kaldırmaya ve Gazze Şeridi'ndeki mahkumları kurtarmaya ulaşamadığını gösteriyor.

Hamas her gün Gazze'de İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını ve askeri araçların imha edildiğini duyuruyor ve zaman zaman İsrail'e, en son Çarşamba günü Tel Aviv'e roket fırlatıyor.

Perşembe günü İbrani gazetesi "Haaretz", ayrıntı vermeden Gazze'ye komşu İsrail kasabalarında sirenlerin çaldığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 17.8.2024 17:06

İLGİLİ HABERLER