Ekonomi
  • 4.6.2024 19:52

Tekirdağ'da 300 milyon metreküp doğalgaz bulundu

Tekirdağ ve Silivri'de gerçekleştirilen doğal gaz arama çalışmaları sonucunda, 4 yeni kuyuda 300 milyon metreküp doğal gaz rezervine ulaşıldı. Bu rezervin ekonomik büyüklüğü ise 3 milyar TL olarak belirlendi. Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin desteğiyle hazırlanan 2024 yılı yeni sondaj programı çerçevesinde, Silivri ve Tekirdağ'da yaptığı yeni kuyulardan doğal gaz çıkarmaya başladı.

Tekirdağ'da bulundu! Heyecan yarattı...

300 MİLYON METREKÜP DOĞAL GAZ REZERVİNE ULAŞILDI

Karakaya, arama ve üretim faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yıl kazdığımız kuyulardan toplamda 300 milyon metreküp yeni rezerv keşfettik. Şirket olarak bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyar metreküp gaz ürettik. Bu kazdığımız kuyularla beraber üretimi yüzde 50 arttırıp bu üretimi sanayicilerimize vermeyi planlıyoruz. Bu kuyumuzla beraber gazımızı yaktık ve testlerimizi yaptık. Testlerin ardından boru hatlarımızı döşeyerek, iki hafta içerisinde burada bulduğumuz gazı sanayicilerle buluşturacağız."

Furat, Türkiye'nin enerjide arz güvenliğini oldukça önemli bulduklarını belirterek,"Milli gururumuz TPAO şu anda Gabar'da petrol üretimlerine, aynı zamanda da Karadeniz'de doğalgaz üretimlerine devam ediyorlar. Biz de özel sektör oyuncuları olarak TPAO'nun izinden gitmeye devam ediyoruz. Ülke olarak özellikle enerjide yerli kaynaklarla, yerli ve milli enerjimizi üretmek zorundayız bunun bilincindeyiz."diye konuştu.

2024 yılı sondaj faaliyetlerinin devam ettiğine işaret eden Furat, 5. kuyuyu yine Tekirdağ'da açmayı planladıklarını aktardı.

Corporate Resource, Tekirdağ’da doğal gaz arayacak

Corporate Resources Enerji AŞ tarafından Tekirdağ'ın Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerinde doğal gaz arama çalışmaları yapılacak.

Hollanda merkezli Corporate Resources B.V'nin Türkiye şubesi Corporate Resources Enerji A.Ş. tarafından Tekirdağ'ın Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerinde AR/CBV/K/F18-C ruhsat sahası içerisinde doğal gaz arama çalışmaları yapılması planlanıyor. 

2 milyon TL bedelli proje kapsamında 35.692 hektar alana sahip ruhsat sahasının içerisinde 289.400 m2 lik alanda kalan 10 adet kuyuda doğalgaz çıkarılması faaliyeti gerçekleştirilecek. 

Arama faaliyeti neticesinde kuyularda ekonomik anlamda değerlendirilebilecek doğalgaz varlığı tespit edilmesi durumunda çıkarma işlemi gerçekleştirilecek. Ruhsat sahasında 4 adet kuyunun sondaj ve kuyu tamamlama aşamaları bitirilmiş durumda.

Tekirdağ'da 10 adet doğal gaz arama kuyusu açılacak

Güncellenme Tarihi : 4.6.2024 20:08

İLGİLİ HABERLER