Bilim
  • 12.3.2007 19:34

TELEKOM'UN YENİ TARİFELERİNE DAVA

ANKARA - Elektrik Mühendisleri Odası, Telekomünikasyon Kurulunun, yeni telefon tarifesine ilişkin onay kararının ve kararın dayanağı tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.
     Elektrik Mühendisleri Odasından yapılan açıklamada, Türk Telekom'un, ''uluslararası ve şehirler arası görüşmelere indirimle üstünü örtmeye çalıştığı zamlı tarife''nin bu ay başından itibaren yürürlüğe girdiği belirtildi.
     Türk Telekom'un sabit ücrete yapılan zamla, ortalama yüzde 22.5 gelir artışını garantilediği kaydedilen açıklamada, böylelikle şehir içi görüşmelere ortalama yüzde 25 zam yapıldığı ileri sürüldü.
     Telekomünikasyon Kurulunun yeni tarifeye yönelik onay kararının ve bu kararın dayanağı tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açıldığı ifade edilen açıklamada, ''Yapılan tarife değişikliği, yaygın telefon abonelerini mağdur edecek boyutta ve artık özel bir tekel konumunda bulunan Türk Telekom'un gelirlerini haksız şekilde artıracak içeriktedir'' denildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:05

İLGİLİ HABERLER