Bilim
  • 14.3.2007 00:01

GOOGLE'A 1 MİLYAR DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI

NEW YORK - Amerikan televizyon ve sinema grubu Viacom, arama motoru Google ve ona bağlı YouTube sitesini korsanlıkla suçlayarak, 1 milyar dolarlık tazminat davası açıyor.
     MTV ve Comedy Central gibi TV kanallarıyla Paramount gibi film stüdyolarını bünyesinde barındıran Viacom grubu, aylardır süren müzakerelerden sonuç alamaması üzerine tutumunu sertleştirerek, dava açmayı kararlaştırdı.
     Viacom, geçen ay başında ültimatom çekerek, YouTube'de yayınlanan 100 bin korsan müzik ve görüntü parçasının kaldırılmasını istemişti. YouTube bu isteğin ancak bir kısmını karşılayabildi, çünkü internet kullanıcıları her gün siteye yeni parçalar yüklüyor.
     Google'un başı ayrıca birçok yayınevi ile de dertte. Google'un dünya kitaplarını sayısal ortama aktarma projesine itiraz eden yayıncılar, mahkemelere başvurmuş bulunuyor. Bazı basın grupları da Google'u izinsiz haber kullanmakla suçluyor. Nitekim Google, Belçika'da Fransızca yayınlanan gazetelerin açtığı davayı kaybetti. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:03

İLGİLİ HABERLER