Telekulak Fethullah Gülen'in gazetecileri çıktı
Zaman, Taraf gibi paralel medyanın yazar ve yöneticilerinin, bazı haber sitelerinin yöneticileri hakkında ‘Aleyhimizde yayın yapıyorlar’ diyerek kendilerine yakın bir savcıya suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Akşam gazetesinin haberine göre, Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonunun paralel yapı tarafından aylar öncesinden tüm detaylarıyla planlandığı ortaya çıktı. Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Taraf yazarı Emre Uslu, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ve yazar Celil Sağır gibi isimlerin bulunduğu gazeteciler, 5 Temmuz 2013’te İstanbul Bilişim ve Siber Suçlar Bürosu Savcısı Ömer Solmaz’a suç duyurusunda bulundu.
TAKİBE ALINAN HEDEFTEKİ KURUM VE KİŞİLER
Gazeteciler, ‘medyagundem’, ‘haber10’ ve ‘medyasavar’ gibi sitelerin yöneticileri ve yazarlarının aleyhlerinde yayın yaptığını belirtti ve Esat Burak Uzundere, Tutkun Akbaş, Seyfettin Mut, Hikmet Gök, Mustafa Yüce ve Erdem Yavuz hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yukarıdaki site ve isimlerin yanısıra Wake Up Attack (@WUAttack), @Akkulis, Turkiyesevdalilari gibi twitter grup hesapları ile esatç (esatce), rkopar (@rkopar), faihtezcan (@fatihtezcan), cevdetakbay (cevdetakbay), Ahmet Bayekoğlu gibi şahıs hesapları takibe aldırıldı.
‘SONUM DİNK GİBİ OLACAKTI’
Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş savcıya verdiği dilekçesinde “İnternet medyasında ve twitter'da örgütlü olduğu izlenimi veren hedef gösterme, tahrik, aşağılama, düşmanlaştırma, yabancılaştırma ve nefret objesine dönüştürmeye yönelik kapsamlı saldırı yapılmaktadır. Bütün olayların gelişimi Hrant Dink’in öldürülmesiyle sonuçlanan malum süreci andırmaktadır. Bu nedenle yakınlarıma vasiyet bıraktım” dedi. Savcı, jet hızıyla “örgüt suçlaması”yla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hakkında suç duyurusunda bulunulan isimlerle ilgili savcı, mahkemeden telefon dinleme ve teknik takip talebinde bulundu. Ancak Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Uyanık talebi reddetti.
BAŞKA MAHKEMEDEN KARAR
Savcı, bu kez dinleme için Anadolu Adliyesi Sulh Ceza'ya talepte bulundu. Mahkeme 8 Aralık 2014’te gazetecilerin telefonlarının dinlenmesi ve maillerinin 3 ay süreyle takip edilmesi kararı aldı. İddiaya göre savcı, İstanbul Emniyeti’nde dinlemeyi yapacak ekibi de kendisi belirledi. Gazetecilerin telefonları, örgüt kurdukları gerekçesiyle dinlendi, mailleri takibe alındı. Hükümete darbe girişimi olan 17 Aralık operasyonu patlak verince İstanbul Emniyeti’nde birçok birimde paralel yapı üyeleriyle ilgili tasfiye başladı.
BELGELER BUHARLAŞTI!
Savcı Solmaz, 18 Aralık'ta talimat verip tüm dinlemelerin sonlandırılmasını, dosyanın da kendisine gönderilmesini istedi. Ancak Emniyet’te soruşturmayla ilgili hiçbir belge kalmadı.
DERİN PLAN DEŞİFRE OLDU
Ortaya çıkan paralel soruşturma 17 Aralık soruşturmasının çok önceden planlandığını gözler önüne serdi. Tıpkı 7 bin kişinin dinlendiği “Selam Örgütü” gibi birçok savcının da gazeteci, siyasetçi ve işadamları hakkında yapılan şikayetler nedeniyle örgüt suçlaması kapsamına sokup dinleme kararları alındığı öğrenildi. Paralel yapının 17 Aralık’ta başarılı olması halinde düğmeye basılıp soruşturmaların bir bir zincirleme operasyona çevrileceği belirtildİ
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:58