TİM BAŞKANI SATICI: ''İHRACAT ARTIYOR AMA SIKINTI DA ARTIYOR''
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ''ihracat artıyor ama ihracat artışıyla birlikte
sıkıntı da artıyor'' dedi.
Satıcı, ihracattaki artış sebebiyle sadece bir kaç sektörün yoğun çalıştığını belirterek, birçok sektörde büyük miktarda düşüş yaşandığını vurguladı.
Mevcut siparişlerin Aralık ve Ocak aylarında alındığına dikkat çeken Satıcı, ''Asıl göstergeler, Türkiye'de ithalatın da düşüyor olması. Bu düşüş, yatırım ve ara mallarda yaşanıyor. Tüketim ise artıyor. Bu rakamların tek taraflı değerlendirilmesinin hayali bir takım sonuçlar çıkarmanın ötesinde bir önemi olmaz'' dedi.
''Enflasyon rakamları da düşük çıkıyor. Bu düşük çıkan rakamlardan halk faydalanmıyor, faizlerde düşüyor ama düşen faizler sanayiciye yansımıyor'' diye konuşan TİM Başkanı, uygulanan politikanın, zaten öngörülebilen bir ekonomiyi hedeflediğini, böyle hedeflerle sadece borç çevrilebileceğine işaret ederek, ''sorunları bir süre
erteleyebilirsiniz. Ancak ihracatınızı arttırmadığınız sürece, sonuç her zaman hüsranla biter. Mevcut rakamlardaki artış ise kimseyi aldatmasın'' şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:45