Spor
  • 15.8.2024 09:12

transfere 48 milyon euro harcayan Ali Koç, Şampiyonlar Ligi'nden elendi

Fenerbahçe, en son 2008’de katılıp çeyrek final oynadığı Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon da hasret kaldı. Devler Ligi’ni iki kez kazanan Mourinho’nun takımın başına geçmesi ve şimdiden yaklaşık 48 milyon Euro’luk transfer harcaması yapılmasına rağmen sonuç yine hüsran oldu.

Sarı-Lacivertli taraftarlar, çeyrek final oynama başarısının gösterildiği 2008’den beri Şampiyonlar Ligi’ne hasret. 12. adam, bu sezon fazlasıyla umutluydu. Takımın başına, Şampiyonlar Ligi’ni iki farklı takımla kazanan ve Kupa 1’in en başarılı teknik adamlarından biri olan Jose Mourinho getirildi. Henüz transfer döneminin yarısına gelinmişken yaklaşık 48 milyon Euro’luk harcama yapıldı.

YİNE OLMADI

12. adam, bu kez takımına fazlasıyla inanıyordu. Ancak yine olmadı. Lille karşısında ilk maçta Fenerbahçeli oyunculardan seken 2 top ağlarla buluştu, rövanşta Oosterwolde düştüğü sırada top eline çarptı ve penaltı kararı çıktı. Yetmedi, 2 top da direkten döndü.

EKONOMİK KAYIP BÜYÜK

Özellikle Fred’in yokluğu, yine kâbus oldu. Taraftarlar, geçen sezon da benzer sorun yaşandığı için orta saha transferinin bu tura yetiştirilmemesi nedeniyle sosyal medya üzerinden yönetime büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe, değişen formatla artan Şampiyonlar Ligi gelirlerinden de mahrum kalacak. Devler Ligi’ne katılım payı 17 milyon 870 bin Euro’yken, Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi’nden 4 milyon 300 bin Euro alacak. Performans gelirleri de çok daha düşük olacak.


 

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 09:26

İLGİLİ HABERLER