Gündem
  • 28.8.2024 09:58

Trump : Amerika'nın 4 yanını füze savunma sistemiyle örüp demir kubbe yapacağım

Trump: Ülkemizin etrafına füze savunmasından oluşan bir Demir Kubbe inşa edeceğiz
ABD Başkanı Donald Trump, normal füzelerden yaklaşık 7 kat daha hızlı olan Rus hipersonik füzelerine işaret ederek, seçimleri kazanması halinde füze savunması için Demir Kubbe inşa etme niyetini açıklamıştı.

Trump, "İlk dönemimdeki en gurur verici başarılarımdan biri, Silahlı Kuvvetlerin yedi yılı aşkın süredir ilk yeni şubesi olan Uzay Kuvvetlerinin kurulmasıydı. Bu artık önemli. Bu Uzay Gücü harekete geçmeye hazır. .”


Bloomberg, ABD'yi dünyanın sonunu getirebilecek bir yanlış hesaplama konusunda uyarıyor.


Şöyle ekledi: "Uzaydaki tüm önemli ölçümlerde öndeyiz, Rusya ve Çin de önümüzdeydi. Çünkü buna odaklanmamıştık. Bir zamanlar odaklanmıştık ve şimdi uzayda öndeyiz."


Şöyle devam etti: " Hipersonik füzeler bizim yapımımızdı. Ancak Rusya hipersonik füzeler üretmeyi başardı. Bunlar normal füzelerden yaklaşık yedi kat daha hızlı ve çok hızlılar ve biz de etrafımıza büyük bir füze savunma sistemi inşa edeceğiz. millet .”
"Diğer ülkelerde bu kubbe var. İsrail'de var. Bildiğiniz gibi Ronald Reagan bunu yıllar önce istiyordu ama o zaman teknolojimiz yoktu. Şimdi teknolojimiz var. O halde büyük binayı inşa edeceğiz." Ülkemizde Demir Kubbe."
 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 10:02

İLGİLİ HABERLER