Dünya
  • 14.7.2024 01:41

Trump mitingde kurşunlandı, kanlar içerisinde kaldı

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Trump yaralandı

Son dakika haberi... ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan Trump kürsüden indirilerek alandan uzaklaştırıldı.

Republican presidential candidate former President Donald Trump is surrounded by Secret Service agents at a campaign rally on Saturday, July 13, in Butler, Pennsylvania.

Gizli Servis, Trump'ın mitingde düşmesinin ardından onu sahneden indirdi…

Gizli Servis ajanları, Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir mitingde yere düşen eski Başkan Donald Trump'ı sahneden indirdi.

Resim

Trump düşmeden önce yüksek sesli patlamalar duyuldu. Ajanlar daha sonra ayağa kalkmasına yardım etti ve yüzünde kan vardı. Kalabalığa bağırıyordu ve yumruğunu kaldırdı. Daha sonra bir araca götürüldü ve olay yerinden tahliye edildi.

Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir mitingde, eski Başkan Donald Trump'ın yüksek sesli patlamalar arasında yere düşmesinin ardından Gizli Servis ajanları tarafından sahneden indirildi.

Patlamalardan sonra Trump yere düştü ve Gizli Servis ajanları tarafından sarıldı. Güvenlik görevlileri tarafından ayağa kaldırıldı ve yüzünde kan vardı. Kalabalığa bağırıyordu ve güvenlik görevlileri tarafından hızla uzaklaştırılmadan önce yumruğunu kaldırıyordu.

Trump daha sonra bir araca bindirilerek olay yerinden tahliye edildi. Olay, mitingde sahneye çıktıktan birkaç dakika sonra gerçekleşti.

"Bir sürü... yüksek sesli çatırtı sesi duyduk. İlk başta şunu düşündüm: Bunlar havai fişek mi? Birdenbire herkes çığlık atmaya başladı," dedi mitingden bildiren CNN'den Alayna Treene.

Sözcü, Trump'ın "iyi" olduğunu söyledi

Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, eski başkanın "iyi" olduğunu söyledi. 

Cheung bir açıklamada, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı hareket eden kolluk kuvvetlerine ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Kendisi iyi durumda ve yerel bir sağlık tesisinde kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı yakında" dedi.
 

Cumhuriyetçi başkan adayı eski Başkan Donald Trump, 13 Temmuz Cumartesi günü Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir kampanya etkinliğinde sahneden indiriliyor.

 


 

Güncellenme Tarihi : 14.7.2024 02:06

İLGİLİ HABERLER