Gündem
  • 14.10.2025 10:35

Trump'ın Knesset'teki konuşmasına davet edilmeyen iki İsrailli yetkili hangileridir?

İsrail Devleti'nde "VIP" olarak sınıflandırılan üst düzey yetkililerin ikisi hariç hepsi, bugün (Pazartesi) ABD Başkanı Donald Trump onuruna düzenlenen özel bir Knesset oturumuna davet edildi. Peki bunlar kim?

Yedioth Ahronoth'a göre, İsrail'de "A Takımı" olarak sınıflandırılan tüm üst düzey yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump onuruna bugün (Pazartesi) düzenlenen özel Knesset oturumuna davet edildi; ancak ikisi hariç. Knesset Başkanı Amir Ohana, Yüksek Mahkeme Başkanı Yitzhak Amit ve Başsavcı Gali Baharav-Miara'yı davet etmeme kararı aldı.

Supreme Court justice allegedly failed to disclose conflicts of interest -  JNS.org

Yitzhak Amit 

Israeli A-G: 'Disturbing the public order' essential to successful protest  - JNS.org

Gali Baharav-Miara

Gazete, bu ihraç gerekçesine ilişkin olarak, Amit'in Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na seçilmesinin ardından Adalet Bakanı Yariv Levin ve iktidar koalisyonundaki diğer üyelerin onun görevini tanımadıklarını açıkladığını açıkladı. Baharav-Miara da hükümet tarafından görevden alındı, ancak Yüksek Mahkeme'nin konuyla ilgili kararını bekleyene kadar görevden alma işlemi ertelendi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yüksek Mahkeme Başyargıcı'nın törenden çıkarılmasıyla ilgili olarak, "Bu gereksiz ve talihsiz bir durum. Böyle bir günde, İsrail halkı arasında tam bir birlik olmalı." dedi.

Başkan Trump'ın Knesset'teki konuşmasında, Herzog'dan, yargılandığı yolsuzluk davasında Başbakan Binyamin Netanyahu'ya cumhurbaşkanlığı affı vermesini istemesi dikkat çekici. Herzog ise, "Bu tür yorumlarla ilgilenmiyorum" diyerek yanıt verdi.

Kaynak: Yedioth Ahronoth

Güncellenme Tarihi : 14.10.2025 10:52

İLGİLİ HABERLER