Gündem
  • 28.8.2024 10:46

Tuncay Özkan'la O.. Ç..kavgasına Arınç da bulaştı.. Ayıp değil mi sen hafız torunusun

Bülent Arınç CHP'li gibi oldu: ‘Züppe’ tartışmasına o da girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gösteriş müptelası elitizm" sözüne "züppe" şeklinde karşılık veren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a "O..... Ç....." diyen AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'ya AKP kurucusu Bülent Arınç tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü sabah saatlerinde Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak için gittiği Bitlis’te yaptığı bir konuşmada, CHP yöneticilerini "gösteriş müptelası elitistler" olarak tanımlamış, "Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a cevap veren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun 'gösteriş müptelası' diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni!" demiş ve erken seçim çağrısı yaptı.

"O.Ç' DEDİ"

Özkan'ın paylaşımını alıntılayan AKP'li Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise kendisine sinkaflı bir küfürle cevap verdi. Nazırlı, Özkan'a şöyle dedi:

"O..... ç.... ile 'o.....nun ç.....' arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak o..... ç.....'ndan sadır olabilir. Alçak herif."

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a Erdoğan'a yönelik ifadesi için tepki gösteren ve buna küfürlü sözlerle "O.Ç." şeklinde tepki gösteren AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’yı ise Bülent Arınç uyardı.

"TAKDİR YA DA ELEŞTİRİYİ O SÖZLERLE ALIRSINIZ"

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Üslup her şeydir! Siyaset yapıyorsanız, kürsülerden kitlelere hitap ediyorsanız hasılı derdinizi, davanızı, kavganızı ve fikirlerinizi söz ile anlatıyorsanız sizi tanımlayan şey ağzınızdan çıkan sözleriniz olur. O sözlerle değerlendirilir, takdir ya da eleştiriyi o sözlerle alırsınız.

Siyasetin ahlâk çizgisinin hep belli bir seviyede kalmasına ve siyasetçinin birbirinin hukukuna sahip çıkmasına inanan biri olarak Tuncay Özkan’ın sözlerini kabul edilemez, ahlâk ve edep dışı buluyor; bu üslubu kınıyorum. Siyasetin böyle bir dile; milletin de bu üslupla inşa edilecek bir muhalefete ihtiyacı yoktur.

Milletimizin oyları ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza sarf edilen sözlerin yargılanmasını yine milletimizin vicdanına bırakıyorum.

"ELAZIĞ'IN ALİM İNSANI HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI'NIN TORUNUNA YAKIŞMAZ"

Siyasî üslup üzerine fikirlerim yalnızca kendi mahallemize taş atıldığında geçerli değildir. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın da kullandığı ifadeler ne bir AK Parti milletvekiline ne de Elazığ’ın alim bir insanı hafız Abdullah Nazırlı’nın torununa yakışmaktadır.”

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 10:55

İLGİLİ HABERLER