Asayiş
  • 2.12.2012 00:00

Turistik tekne kül oldu

 Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, sabotaj ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre, Kozan Barajı Durmuşlu Köyü Orman İşletmesi Yangın Kampı kıyısında demirlenen "Derin Sis" isimli teknede, bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yoldan geçen bir sürücü alevleri fark ederek durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangına müdahale etti. Alevler söndürülürken, ahşap tekne kullanılamaz hale geldi. Tekneden geriye sadece metal omurgası kaldı.
Yangının sabotaj olmasından şüphelendiklerini belirten Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, "Bu tekneyi kim veya kimler yaktıysa bu, vatan hainliğinden başka bir şey değildir. Bu hizmet projesine yapılan saldırıyı, Doğu'daki terör olaylarından farklı görmüyorum. Bunu yapanlar kendilerinin, milletin malına zarar vermişlerdir. Bu tip saldırılar bizi yıldıramaz. Kısa bir süre içerinde yeni bir tekne için girişimlere başlayacağız. Vatandaşlarımızı söz verdiğimiz bu hizmeti tüm engellemelere rağmen mutlaka yerine getireceğiz" dedi.
Başkan Özgan, tekneyi Yumurtalık ilçesinden Kozan'a getirene kadar bir çok zorlukla karşılaşıldığını, teknenin ulaşım sırasında zarar görmemesi için ikinci katının parçalandığını ve teknenin indirildiği Kozan Barajı'nda günler süren çalışma sonrası yeniden monte edilerek, hizmete sunulduğunu söyledi.
Sabotaj ihtimali üzerinde durulan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER