Ekonomi
  • 27.9.2004 21:22

TURKCELL ULUSLARASI DOLAŞIMDA AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU

 

173 ülkede, 421 operatörle yaptığı uluslararası dolaşım (roaming) hizmetlerinin yaygınlığı açısından dünyadaki ilk 10 GSM operatörü arasında yer alan Turkcell, Avrupa kıtasındaki operatörler arasında en fazla operatörle dolaşım yapan GSM operatörü konumunda bulunuyor. GPRS/data uluslararası dolaşımında da  58 ülkede 113 operatörle yaptığı anlaşmalarla dünya birincisi.

 

Turkcell, uluslararası dolaşım (roaming) hizmetinin sınırlarını genişleterek, dünya liderliğine bir adım daha yaklaştı. Türkiye’nin en fazla uluslararası dolaşım ortağına sahip lider GSM operatörü Turkcell, abonelerine 173 ülkede 421 operatörle cep telefonlarını kullanabilme rahatlığını sunuyor. Turkcell, sadece Türkiye’de değil dünyada da uluslararası dolaşım hizmetlerinin yaygınlığı açısından ilk 10 GSM operatör arasında yer alıyor. Avrupa kıtasında ise en fazla operatörle dolaşım yapan lider operatör konumunda bulunuyor.

 

Uluslararası dolaşım anlaşmaları sayesinde dünyanın bir çok yerinde iletişim imkanı sunan Turkcell, Avrupa’nın tamamı olmak üzere dünyadaki birçok büyük operatörün bile uluslararası dolaşım sunamadığı Libya, İran ve Nepal gibi ülkelerde de abonelerine cep telefonlarından ailelerini, şirketlerini arama fırsatını tanıyor. Ayrıca turizm ve ticaret bağlantılarımızın olduğu tüm ülkelerde Turkcell uluslararası dolaşım hizmeti vermekle beraber, dünyanın ulaşılması zor ülkelerinde bile uluslararası dolaşım hizmetlerini kesintisiz vermektedir.

 

Ses iletişiminin yanı sıra GPRS/data uluslararası dolaşımı konusunda da abonelerine 58 ülkede 113 operatör ile hizmet sunan Turkcell, yaptığı GPRS uluslararası dolaşım anlaşmalarıyla Türkiye’de ve dünyada konumunu. sağlamlaştırıyor. Avrupa kıtasında GPRS/data uluslararası dolaşım altyapısı olan tüm operatörlerle, (Avrupa’nın % 80’i) ile GPRS uluslararası dolaşımı olan Turkcell, anlaşmalı olduğu operatör sayısı açısından dünyadaki bir numaralı operatör olma konumunu koruyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER