Gündem
  • 25.6.2022 22:10

Türkiye'deki il sayısı 100'e çıkıyor! 82. il şimdiden belli oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkarılacağını duyurdu.Sonra yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını bildirdi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’den oldukça dikkat çeken bir açıklama geldi. Demiröz Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağını duyurdu.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılacağını açıkladı. Vedat Demiröz, Ahlat'taki konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önerisiyle Türkiye’de il sayısının artırılacağını Ahlat’ın da bu illerden biri olacağını bildirdi.

İl sayısı 100 olacak

Demiröz burada yaptığı açıklamada müjde diyerek şunları söyledi:

"İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim"

Medyaya "İl sayısı 100’e çıkarılacak" şeklinde yansımıştı! AK Partili isimden yeni açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysa ki konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir” ifadelerini kullandı.

"SÖZLERİM YANLIŞ YANSITILDI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaptığı konuşmanın bazı yayın organlarınca "il sayısı 100'e çıkarılacak" şeklinde yanlış yansıtıldığını, bu hususta verilmiş bir kararın olmadığını belirtti.

Demiröz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında 'il sayısı 100'e çıkarılacak' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda, 'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir." ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2022 22:06

İLGİLİ HABERLER