Gündem
  • 15.8.2024 10:00

Türkiye'den özür dilemeyen Haniye'nin cenazesine gitmeyen Abbas, TBMM'de konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ülkeye davet ettiği ancak davete icabet etmeyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Erdoğan'ın "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım." sözleriyle tepki gösterdiği Abbas, yapacağı Türkiye ziyaretinde Erdoğan'la görüşüp TBMM'ye hitap edecek.
Erdoğan'ın ısrarla özür diye çağrısında bulunduğu Abbas, Özür dilemediği gibi TBMM'de konuşma yapmakla ödüllendirildi.
İşin ilginç yanı HAMAS ve Kassam tarafından Hain sayılan Abbas, Türkiye'de kahraman muamelesi gördü.

Mahmud Abbas, İsrail'in soykırımını TBMM'den dünyaya anlatacak! Erdoğan'dan Batı'ya Filistin mesajı…

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'ı Beştepe'de ağırladı. Mahmud Abbas, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de ziyaret edecek. İsrail'in Gazze'deki soykırımını Genel Kurul kürsüsünde konuşacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü.

Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail’in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail’e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

TBMM'YE HİTAP EDECEK

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos'ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. 14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 27 Temmuz'da yaptığı bir konuşmada Filistin Devlet Başkanı Abbas'a davet gönderdiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini dile getirmişti. Abbas'a tepki gösteren Erdoğan, "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?" ifadelerini kullanmıştı.

"BATILI ÜLKELERİN SESSİZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de aralarında bebeklerin de bulunduğu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluğa mahkum etmeye devam ettiğini, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail’e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin gayretlerini artırması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

GÖZLER SAAT 15.00'TE

Genel Kurul, Filistin halkının sesini duyurmak için saat 15.00'te olağanüstü toplanacak. Meclis Başkanı Kurtulmuş, toplantının açılış konuşmasını yapacak. Ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verilecek.

Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli de Genel Kurul salonunda olacak. Ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas İsrail'in katliam boyutundaki saldırılarını Meclis kürsüsünden anlatacak.

Abbas`ın Karısı İsrail Hastanesinde...

Bacağından ameliyat olmak için İsrail hastanesinde bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın eşi tartışmaları da beraberinde getirdi

İsrail, bir yandan Gazze`yi bombalıyor diğer yandan 3 kayıp genci bulmak için Batı Şeria`daki Hamas yöneticilerinin evlerine baskın üstüne baskın düzenliyor. Filistinli grupların birleşmesinin ardından kurulan uzlaşı hükümeti İsrail`in Hamas`a yönelik saldırılarıyla
görüntüleniyor sarsılırken, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas`ın eşi Amina Abbas bacağından ameliyat oldu.Amina Abbas, Tel Aviv`de İsrail hastanesinde ameliyat edildi. Cuma günü İsrail hastanesi Assuta Medical Center`a kaldırılan Amina Abbas, Pazar günü hastaneden taburcu edildi. Mahmut Abbas`ın eşi, hastanenin 7.katında bulunan özel odada kaldı, odanın kapısında korumalar nöbet tuttu.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 09:49

İLGİLİ HABERLER