Dünya
  • 13.12.2020 00:10

Türkiye'yi protesto eden İranlılar FETÖ darbesini hatırlattı

Habervitrini son dakika haberidir.. Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiirdeki bir cümleyi bahane eden İranlılar kıyameti koparttı. Hem yönetim olarak hem de halk olarak Türkiye'ye adeta savaş açtılar.
Tebriz konsolosluğumuzun önünde toplanan İranlılar ellerinde FETÖ darbesini öven kağıtlar taşıdı.. Taşıdıkları yazılarla Türkiye'ye kin kusan İranlılar gerçek yüzlerinide göstermiş oldu.

İranlı milletvekilleri Erdoğan'ın sözlerini kınadı

İran Parlamento Üyeleri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran hakkında yaptığı açıklamaları kınadılar.

Açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanının söyleminin bölgesel barış ve istikrarı baltaladığı da söz konusu oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal altındaki toprakların kurtarılması vesilesiyle Azerbaycan güçlerinin askeri geçit törenine katılmak üzere Perşembe günü Bakü'ye gitti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı törende Erdoğan, İran-Azerbaycan sınırındaki Aras Nehri ile ilgili bir şiir okudu.

Kışkırtılan İranlılar Tebriz'deki Türk Konsolosluğu önünde toplandı

Tebriz'de bir dizi kişi, Erdoğan'ın sözlerini kınamak için Cumartesi günü Türk Konsolosluğu önünde toplandı.Ellerine tutuşturulan yazıları taşıyan İranlıların çok garip bir levhası dikkat çekti.


İranlı bir genç , "Türkiye 15 Temmuz darbesini unutma" diyerek FETÖ'ye alenen destek olduklarını gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 13.12.2020 22:20

İLGİLİ HABERLER