Gündem
  • 12.9.2024 10:14

Ukrana işgal ettiği Kursk'ta 12 bin asker kaybetti

Yerleşim yerlerinin kurtarılması: Kursk Bölgesi'ndeki gelişmeler

Rus ordusu ayrıca Ukrayna'nın Cherkasskaya Konopelka, Borki ve Fanaseyevka yerleşim yerlerine yönelik saldırı girişimlerini de engelledi.

MOSKOVA, 11 Eylül. /TASS/. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Kursk Bölgesi'nde gün içinde 350'den fazla askeri personel ve 13 parça donanım kaybettiğini bildirdi.

Bölgede çatışmaların başladığı günden bu yana düşman toplam 12 bin 200'den fazla askerini kaybetti.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri-Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Akhmat Özel Kuvvetler Komando Birliği Komutanı Tümgeneral Apty Alaudinov, Rus ordusunun Kursk Bölgesi'nde on yerleşim yerini kurtardığını bildirdi.

TASS, yaşanan duruma ilişkin önemli haberleri derledi.

Ukrayna güçlerini etkisiz hale getirme operasyonu

- Kuzey Muharebe Grubu birlikleri, ordu havacılığı ve topçu ateşinin desteğiyle, düşmanın Apanasovka yerleşimine yönelik karşı saldırısını püskürttü.

- Rus ordusu ayrıca Ukrayna'nın Cherkasskaya Konopelka, Borki ve Fanaseyevka yerleşim yerlerine yönelik saldırı girişimlerini de engelledi.

- Rus ordusu Borki, Byakhovo, Guyevo, Vishnevka, Daryino, Zeleny Shlyakh, Kolmakov, Kositsa, Lyubimovka, Malaya Loknya, Makhnovka, Martynovka, Novaya Sorochina, Novoivanovka, Obukhovka, Orlovka, Snagost ve Uspenovka yakınlarında düşman insan gücü ve donanım kümelerini mağlup etti .

- Rus jetleri Sumi Bölgesi'ndeki düşman birliklerini vurdu.

Ukrayna'nın kayıpları

- Ukrayna, gün içinde 350'den fazla asker ve 3 tank, 3 zırhlı personel taşıyıcı, 7 zırhlı muharebe aracı olmak üzere 13 zırhlı aracın yanı sıra bir top, iki çok namlulu roketatar ve 19 araç kaybetti.

- Rusya'nın sınır bölgesinde düşmanlıkların başlangıcından bu yana Ukrayna'nın kayıpları 12.200'den fazla asker, 96 tank, 42 ​​piyade savaş aracı, 77 zırhlı personel taşıyıcı, 656 zırhlı muharebe aracı, 401 araç, 90 top, M142 HIMARS ve beş ABD yapımı M270 MLRS dahil 26 çok namlulu roketatar, sekiz uçaksavar füze fırlatıcısı, iki nakliye yükleme aracı, 22 radar istasyonu, yedi karşı batarya radarı, iki hava savunma radarı, iki mühendislik imha aracı ve bir UR-77 mayın temizleme ünitesi dahil sekiz adet mühendislik ekipmanı oldu.

Yakalandı

- Rusya Savunma Bakanlığı, 10 Ukraynalı askerin esir alındığını bildirdi.

Alaudinov'un açıklamaları

- Rus Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri-Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı, Akhmat Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Apty Alaudinov, Rus birliklerinin Kursk Bölgesi'ndeki on yerleşim yerini kurtardığını söyledi.

- Ona göre Ukrayna askerleri ağır kayıplar veriyor ve bölgeyi elinde tutmanın kolay olmayacağını anlamaya başlıyor.

Tarıma verilen zarar

- Kursk Bölgesi tarım kompleksinde meydana gelen hasarın maliyetinin ilk tahminlere göre onlarca milyar ruble olduğu belirtilirken, bu rakamın sürekli arttığı ifade edildi. Bölge Valisi Aleksey Smirnov, Tarım Bakanlığı'nın son yönetim kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

- Zararın maliyetinin 85 milyar ruble (933 milyon dolar) olduğunu tahmin eden bir rapor sundu.

- Smirnov, çatışmalar nedeniyle 395 bin dönüm tarım arazisinde hasat çalışmalarının durdurulduğunu da kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 12.9.2024 10:21

İLGİLİ HABERLER