Ukrayna Rus generali Moskova'da öldürdü
Yetkililerin açıklamasına göre, Moskova'da meydana gelen patlamada Rus general öldürüldü.
Rusya Soruşturma Komitesi, Korgeneral Fanil Sarvarov'un Pazartesi sabahı bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı düzeneğin infilak etmesi sonucu öldüğünü açıkladı.
Komite, Sarvarov'un silahlı kuvvetlerin operasyonel eğitim departmanının başkanı olduğunu da ekledi.
Açıklamada, incelenen teorilerden birinin Ukrayna istihbarat servislerinin olaya karışmış olması olduğu belirtildi. Ukrayna konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
OLAYIN SON BİLGİLERİ
Rus Telegram kanalları Baza , Mash ve 112'ye göre olay, sabah saat 7:00 civarında Orekhovo-Borisovo bölgesinde, Yaseneva Caddesi üzerindeki bir konut binasının yakınındaki bir otoparkta meydana geldi.
Sürücü, Kia Sorento marka aracının patlamasından önce birkaç metre daha ilerlemeyi başardı. Patlama, yakındaki araçlara da hasar verdi.
Sürücü 56 yaşında bir adamdı. Bacaklarında şarapnel yaraları ve yüzünde kırık nedeniyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yolcu koltuğunda bulunan kurbanın kimliği henüz resmi olarak doğrulanmadı.
Ancak internette ortaya çıkan bilgilere göre, yaralanan kişi Rus Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Eğitim Müdürlüğü Başkanı Tümgeneral Fanil Sarvarov olabilir.

Fanil Sarvarov / sosyal medyadan fotoğraf
Dozhd TV kanalının sızdırılan veri tabanlarından elde ettiği bilgilere göre , Sarvarov'un gerçekten de 2013 model bir Kia Sorento'ya kayıtlı olduğu ortaya çıktı; bu araç, güvenlik güçlerine yakın kanallar tarafından patlamanın meydana geldiği bildirilen modelin aynısı. Ayrıca, patlamanın meydana geldiği yere yakın Yaseneva Caddesi'ndeki apartmanın dörtte birine de sahip.
Fanil Sarvarov, 1992'den 2003'e kadar Çeçenya ve Osetya-İnguş çatışmasındaki askeri operasyonlara katıldı ve 2015-2016 yıllarında Suriye'deki Rus ordusu operasyonunda yer aldı.
Rus yetkililer patlamanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ancak SHOT Telegram kanalı , aracın altına yerleştirilmiş ve hareket etmeye başladıktan birkaç saniye sonra infilak eden bir patlayıcı cihaz olasılığını araştırdıklarını bildiriyor.
Saat 09:08'de güncellendi. Rusya Soruşturma Komitesi, Tümgeneral Fanil Sarvarov'un araçta olduğunu resmen doğruladı . Patlamada hayatını kaybetti.
Yapılan açıklamada, "Bu sabah bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı cihaz infilak etti. Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Operasyonel Eğitim Dairesi Başkanı Korgeneral Fanil Sarvarov, aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetti" denildi.
Bu olay üzerine, Rusya Soruşturma Komitesi Moskova Ana Soruşturma Müdürlüğü, "genel olarak tehlikeli bir şekilde işlenen cinayet" suçundan ceza davası açmıştır.
Güncellenme Tarihi : 22.12.2025 10:40