Dünya
  • 19.8.2024 23:44

Ülkesinin İsrail'e silah satmasını protesto eden İngiliz diplomat istifa etti

Ülkesinin İsrail'e silah satışını protesto etmek için.. İngiliz diplomat istifasını sundu: Londra Gazze'deki savaş suçlarının suç ortağı


İrlanda'nın başkenti Dublin'deki İngiliz Büyükelçiliği diplomatı Mark Smith, ülkesinin İsrail'e devam eden silah satışlarını protesto etmek amacıyla görevinden istifa ederken, Smith'in istifası Birleşmiş Milletler'in insan haklarının durumuna ilişkin Özel Raportörü tarafından desteklendi. Filistin toprakları.

Savaş suçlarıyla ilgili hesabında yayınladığı bir mesajda."

Smith, daha önce bakanlığın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya silah ihracat lisanslarıyla ilgili biriminde çalıştığını belirterek, bu konuda uzman olduğunu vurguladı.

Şöyle ekledi: "Her gün İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarına ve uluslararası insani hukuk ihlallerine tanık oluyoruz. İsrail hükümetinin ve ordusunun üst düzey isimleri soykırım niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Sivil alanları kasten yakıp yağmalıyorlar ve işkence ve işkence yaptıklarını açıkça itiraf ediyorlar. mahkumlara tecavüz ediyor."

Smith mektubunda üniversite, ev gibi sivil yapıların yıkıldığını, insani yardımların engellendiğini, Gazze'de artık güvenli bir yer kalmadığını belirtti.

Şöyle devam etti: "Kızıl Haç ambulanslarına saldırılıyor, okullar ve hastaneler sistematik olarak hedef alınıyor. Bunlar savaş suçudur."

Smith, silah satışına ilişkin endişelerini departmanın her kademesinde dile getirdiğini kaydetti.

Şöyle ekledi: "İngiltere'nin İsrail'e silah satışı hiçbir şekilde haklı gösterilemezken, silah satışları öyle ya da böyle devam ediyor."

Smith şunları ekledi: "Resmi soruşturma da dahil olmak üzere kurumun her kademesinde bunu dile getirdim, onların dışında herhangi bir yanıt almadım: Teşekkür ederiz, endişelerinizi not ettik."

Smith ayrıca İngiliz yetkililerin silah satışı konusunda dünyanın en şeffaf ihracat lisans sistemine sahip oldukları yönündeki açıklamalarını da eleştirdi.

Sözlerine şöyle devam etti: "Gerçek tam tersi. Bakanlıkta konunun hukuka aykırılığı konusunda endişelerini dile getiren bir devlet çalışanı olarak bu şekilde görmezden gelinmem son derece rahatsız edici."

Smith diğer bakanlık çalışanlarını endişelerini dile getirmeye çağırdı.

Uluslararası övgü

Smith'in istifası, Filistin topraklarında insan haklarının durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Francesca Albanese tarafından desteklendi.

Albanese, Ex'deki bir gönderisinde, "Daha fazla diplomatın Mark Smith'in cesur yolunu izleyeceğini ve İsrail vahşetine izin verenlere karşı seslerini yükselteceğini umuyorum" dedi.

British Broadcasting Corporation (BBC) Smith'in istifasını doğruladı ve Dışişleri Bakanlığı'nın konu hakkında yorum yapmadığını kaydetti.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 132.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor. .

Güncellenme Tarihi : 19.8.2024 23:51

İLGİLİ HABERLER