Gündem
  • 25.10.2024 09:37

Ümit Özdağ Türk değil, o Dağıstan'da Lak kavminden

Sevan Nişanyan'dan Ümit Özdağa şok sözler! 'Türk değil'

Sevan Nişanyan'ın Ümit Özdağ hakkında ortaya attığı 'Türk değil' iddiası yeniden gündem oldu.

Sevan Nişanyan'ın daha önce Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ hakkında ortaya attığı 'Türk değil' iddiası yeniden gündem oldu. Nişanyan'ın videosunun kim tarafından yeniden dolaşıma sokulduğu ise bilinmiyor.

Şimdi onlar düşünsün... Sevan Nişanyan'In yeni adresi belli oldu - Son  Dakika Dünya Haberleri

Sevan Nişanyan daha önce, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Türk olmadığını iddia etmiş ve "Ümit Özdağ, Dağıstanlıdır. Dağıstan'da Türk olmayan Lak kavmine mensuptur. Suriyelileri etnik kökeni üzerinden hedef almasına rağmen kendisi de etnik olarak Türk değil" demişti.

Ümit Özdağ'dan yanıt gecikmedi

Ümit Özdağ ise bu iddialara verdiği yanıtta, "Ümit Özdağ Türk değil' diyorlar. Dağıstanlı 'Lak' veya kaybolmuş 'Tat' kabilesindenmişim. Bir de karar verin Lak mı Tat mı? Şimdi ben bir Kumuk Türk’üyüm. Dağıstan’da birçok halk var ve Türklüğümle de gurur duyuyorum. Türk olmadığını söyleyenleri görmek istiyorsanız siyasette sağınıza solunuza bakın. Ortada, 'Ben Gürcü’yüm, karım Arap' diye dolaşan hangi siyasetçi" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Laklar

Laklar, daha çok Dağıstan'ın orta kesimlerinde dağlık bölgelerde yaşayan ve 178,630 (2010 tahmini) kadar bir nüfusa sahip etnik bir gruptur. Lakça konuşurlar. Konuştukları dil; Kafkas dil gruplarının Kuzey Kafkas ana kolundan Kuzeydoğu Kafkas dilleri kolu içinde Dargwa-Lak dil grubuna girer.

 

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 09:45

İLGİLİ HABERLER