Gündem
  • 30.3.2006 01:31

ÜMRANİYE'DE YASADIŞI GÖSTERİ GERGİNLİĞİ: 1 POLİS VE 2 GAZETECİ YARALANDI!..

UĞURLU ÖZDEMİR
İSTANBUL (İHA) - Ümraniye'de yasadışı gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan arbedede 1 polis memuru ve 2 basın mensubu yaralandı.

Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yola barikat kurup ateşe verdi. Bölücü örgüt lehine slogan atan gruba polis, zırhlı araçların da desteğiyle müdahale etti. Polis gruba gaz bombası atarken, göstericiler buna taşla karşılık verdi. Bu arada göstericilerin attığı bir taş, 1 çevik kuvvet polisinin başına isabet etti. Başından yaralanan polis, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Grup ara sokaklara dağılırken, mahallede bir süre devriye gezen polis, olayların yatıştığını zannederek çekildi. Polisin dağıldığını gören göstericiler, aynı cadde üzerinde bir süre sonra tekrar toplandı. Ateş yakan grup, slogan atmaya devam etti. Bu arada basın mensuplarının görüntü aldığını fark eden eylemciler, bu kez gazetecileri taşladı. Atılan taşlardan 2 gazeteci yaralanırken, basın kuruluşlarına ait araçlar ve kameralar zarar gördü.

Gösterilerin şu sıralarda devam ettiği, polisin gruba bir daha müdahalede bulunmadığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER