Üniversiteli 3 kız Burdur'da çobanlığa başladı
3 üniversiteli kız Lisinia’da gönüllü çoban oldu..
Burdur'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'ndaki projelerde görev almak için gelen 1'i Alman 3 kız öğrenci, gönüllü çobanlık yapıyor.Almanya’da tıp eğitimi alan ve Erasmus Projesi ile Türkiye’ye gelen Rika Remmert ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ezgi Temur ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Genetik Bölümü öğrencisi İrem Ömeroğlu, Lisinia Doğa Projesi’nde gönüllü görev aldı. Çoğu gönüllüler tarafından yürütülen projelerde 3 kıza düşen görev ise çobanlık oldu. Her sabah Lisinia’daki keçileri alıp Burdur Gölü kıyısına otlatmaya götüren kızlar, akşam saatlerine kadar hayvanların başında durup, daha sonra geri götürüyor.
Lisinia’ya geçen hafta gelen Rika Remmert, “Keçileri çok seviyorum. Çok güzel hayvanlar. Buraya çoban olmak için geldim. Burası çok güzel, cennet gibi. Burada açık havada çalışmayı seviyorum. Tadını çıkarıyorum. Burada çok mutluyum” dedi.
‘KEÇİLER DAHA AZ SU TÜKETİYOR’
Ezgi Temur, “Burdur Gölü kuruma tehlikesi altında. Gölü kurtarmak için Lisinia’da çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Burada büyükbaş hayvancılığı değil küçükbaş hayvancılığı destekliyoruz. Çünkü keçiler çok daha az su tüketiyor. Daha önce çoban olacağımı hiç düşünmemiştim. Gerçekten çok güzel bir duygu” diye konuştu.
AMAÇ SU KAYBINI AZALTMAK
Lisinia Doğa Proje Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca da, projelere yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda gönüllünün destek verdiğini, 3 gönüllü öğrencinin de proje alanında hem çobanlığı öğrendiğini, hem de doğal hayata katkı sağladığını anlattı. Burdur Gölü’nde son yıllarda ciddi oranda su kaybı yaşandığına işaret eden Öztürk Sarıca, Lisinia Doğa Proje Alanı’nda başlattıkları küçükbaş hayvancılık projesiyle de su tüketimini en aza indirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Güncellenme Tarihi : 11.8.2016 11:59