Yaşam
  • 7.9.2006 18:13

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZ METEOR ÇUKURUNA ATLADI

BODRUM'a tatile gelen üniversite öğrencisi Fulya Olgaç, 20 metre yüksekten Meteor Çukuru'na atlayınca ölümle burun buruna geldi. Hızla suya çarpınca baygınlık geçiren genç kızı boğulmaktan denizciler kurtardı. 24 yaşındaki Olgaç, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
      Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Fulya Olgaç dün sabah saatlerinde Bodrum'dan ablası ve arkadaşlarıyla birlikte günübirlik tur teknesiyle mavi yolculuğa çıktı. Olgaç mavi yolcuğun ilk duraklarından Kara Ada'nın sahilinde, deniz içinde bulunan ve atlamanın yasak olduğu Meteor Çukuru'na atlamak istedi. Bulunduğu ‘Stower’ adlı teknenin kaptanı ve denizcilerin uyarısına rağmen genç kız, kayalara tırmandı, 20 metre yükseklikten, sahildeki, içi deniz suyuyla dolu ve atlamanın yasak olduğu Meteor Çukuru'na çivileme olarak atladı.
      Ancak havada dengesini kaybeden ve pozisyonu bozulan Olgaç denize sırt üstü düştü. Şiddetli çarpmanın etkisi ile baygınlık ve boğulma tehlikesi geçiren Olgaç denizciler tarafından tekneye çıkarılıp Bodrum'a getirildi. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Olgaç'ın bel, boyun ve sırt kaslarında ezilme, omurlarında zedelenme olduğu tespit edildi. Şan eseri ölümden döndüğü belirtilen genç kızın bir süre daha hastanede tedavi altında kalacağı belirtildi.
      Fulya Olgaç binlerce yıl önce meteorun denize düşerek açtığı çukurun büyüsüne kapıldığını ve biraz da heyecan yaşamak istediğini söyledi. Olgaç, “Denizcilerin ve kaptanın uyarısını dinlemediğim için ölüyordum. Heyecan ararken sakat kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldım. Bir daha böyle bir hata yapmam. Uyarıları dinleseydim tatilim zehir olmayacaktı'' dedi.
     
(milliyet) Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:39

İLGİLİ HABERLER