Gündem
  • 20.10.2024 13:03

Ürdün'den gelen silahlı kişiler iki İsrail askerini vurdu

Silahlı kişiler Ürdün'den geçerek Ölüdeniz yakınlarında İsrail askerlerine ateş açtı

 İsrail medyasına göre, bugün erken saatlerde Ürdün'den İsrail'e giren teröristler, Ölü Deniz yakınlarında bir silahlı saldırı düzenledi; olayda iki asker yaralandı.

İsrail Ordu Radyosu'na göre olay, Ölü Deniz'in güneyindeki İsrail'e bağlı Eliot kasabasına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta meydana geldi.

El Cezire, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Teröristlerden ikisi İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü, üçüncüsü ise Ürdün'e geri kaçtı.

İsrail'in 12. Kanalı'nın haberine göre, güvenlik güçleri teröristlerin askeri kıyafetler giyerek Ürdün askerleri gibi davranıp davranmadıklarını araştırıyor.

İsrail Ordu Radyosu, yerel halkın ikinci bir duyuruya kadar içeride kalmasını söyledi ve olayda hiçbir sivilin yaralanmadığını doğruladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Ürdün sınırından Ölü Deniz'in güney bölgesine geçen birkaç silahlı kişiyi tespit ettik" denildi.

İsrail birlikleri şu anda silahlı saldırı mahallinde kapsamlı bir inceleme yürütüyor. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre ordu, Ürdün'den daha fazla silahlı adamın girmiş olabileceğine inanıyor.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2024 13:04

İLGİLİ HABERLER