Dünya
  • 29.11.2012 18:43

Vahşet!.. 4 genci linç edip yaktılar

Nijerya'nın Chuba kenti yakınlarındaki Aluu köyünde meydana gelen vahşi olayda; Port Harcourt Üniveristesi'nde öğrenci olan Ugonna Obuzor ve 3 arkadaşı borç verdikleri parayı almak için geldikleri köyde önce linç edildi, ardından çırılçıplak soyularak taşlandı, dövüldü ve boğazlarına geçirilen petrole bulanmış otomobil lastiği ateşe verilerek canlı canlı yakıldı. Vahşet dakikaları etraftakiler tarafından saniye saniye görüntülendi ve internete konuldu.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Olayın hırsızlık nedeni ile işlendiği belirtiliyor ancak, Obuzor'un, alacağını istemek için köye gittiği, borçlu olan kişinin köylüleri, gençlerin hırsızlık yaptıklarını söyleyerek galeyana getirdiği belirtildi.
Köyde son zamanlarda sık sık hırsızlık olayları yaşandığı halkın bu nedenle köylünün söylediklerine inandığı belirtiliyor ancak gençlerin maddi durunmlarının oldukça iyi olduğu hatta birinin babasının petrol şirketi olduğu düşünülürse hırsızlık iddiaları havada kalıyor...

Olay sonrasında geniş bir soruşturma başlatan Nijerya polisi, 19 kişiyi gözaltına aldı.

'GERDANLIK' LİNCİ
İnsanların boyunlarına petrole bulanmış lastik takılması ve lastiğin ateşe verilerek insanların öldürülmesi özellikle orta ve güney Afrika'da zaman zaman yapılan bir linç yöntemi. 'Gerdanlık' adı verilen bu linç eylemi ile özellikle 1980 ve 1990'lı yıllarda Güney Afrika Cumhuriyeti'nde pek çok kişinin öldürüldüğü kayıtlara geçti.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER