Gündem
  • 15.10.2024 02:31

Vance : Trump kazanır demokratlar isyan çıkararsa orduyu üzerlerine göndeririz

Vance, 2024 seçimlerinden sonra isyan ve yağma yaşanırsa askeri gücün haklı olabileceğini söyledi..

Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı JD Vance, eski Başkan Donald Trump'ın 2024 seçimleri sonrasında isyan çıkması durumunda "içerideki düşmanla" savaşmak için Ulusal Muhafızları veya orduyu kullanacağını ileri sürmesini destekledi.

"Eğer isyan çıkarıyorlarsa, yağmalıyorsa ve şehirleri yerle bir ediyorlarsa bu varlıkların kullanımı haklı mıdır? Elbette öyledir. Değil mi? Bence soru şu, varlıkların kullanımı haklı mıdır, gerçekte ne olduğuna bağlı," dedi Vance Minneapolis'te muhabirlere.

Vance, 2016'da ve 2020'de George Floyd'un ölümünden sonra diğer Amerikalılara tacizde bulunmaya ve şiddet uygulamaya istekli "aşırı sol aktivistlerden oluşan bir çekirdek grup" olduğunu iddia etti.

Vance, daha önce Trump'ın 2020'de Floyd'un ölümünün ardından Minneapolis'teki isyanları ele alış biçimi nedeniyle Minnesota Valisi Tim Walz'ı överken "hoş ve nazik bir şey" söylediğini söylemişti, ancak bu, Walz'ın "kendi şehrinin yerle bir olmasına izin verdiği gerçeğinden kaçabileceği" anlamına gelmiyor.

Vance, Trump'ın diğer yorumlarını da savundu: Minneapolis'teki bir basın toplantısında, CNN'in geçen hafta eski başkanın şehre yönelik eleştirileriyle ilgili sorusuna Vance, Trump'ın "Detroit'in nasıl geride kaldığı" konusunda "sadece dürüstçe konuştuğunu" söyledi.

"Bakın, Detroit'teki insanlar fazlasıyla gururlu. Motor City'den gurur duyuyorlar, ancak Detroit'in başarısız ulusal liderlik yüzünden birçok sorun yaşadığını da kabul ediyorlar," dedi Vance. "Detroit'in harika bir geleceği olduğuna inanabilirsiniz ve ayrıca orada iyi bir liderliğe sahip olursak bu harika geleceğin gerçekleşeceğine inanabilirsiniz," diye ekledi.

Trump, perşembe günü Detroit Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, 2024'te Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in seçilmesi halinde tüm ülkenin "Detroit gibi" olacağı uyarısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2024 02:36

İLGİLİ HABERLER