Spor
  • 4.9.2023 11:55

Vargas'ı Sırpların elinden Erdoğan kurtardı

Melisa Vargas'ın Türk vatandaşı olmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası var..Sırplar Vargas'ı vatandaş olarak almaya çalışırken Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu devreye girip Türk vatandaşı yaptı

Melissa Vargas'a Türk vatandaşlığını Erdoğan vermiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup edip Avrupa şampiyonu oldu. Milli takımda Melisa Vargas 41 sayıyla mükemmel bir oyun ortaya koydu.

Sırbistan üç yıl önce Melissa Vargas'ı milli takıma almak istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan girişimleriyle Vargas'ı ay-yıldızlı formamıza kazandırmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2021'de Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı takdim ettiği anlar yeniden gündem oldu.

2021'DE TÜRK VATANDAŞI OLDU

2020 yılında Türkiye bu başarılı sporcuyu elinden kaçırmak istememesiyle birlikte 2021 yılında Vargas'ın Türk vatandaşlığını ilan etti. Sırbistan devreye girmişken ve resmi işler tamamlanmak üzereyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın gayretleriyle Melissa Vargas ay-yıldızlı formamıza kazandırıldı.

Fakat forma giyebilmesi için bir süre geçmesi gerektiği için o sene Vargas sahaya çıkamadı. 2018-2021 arasında Fenerbahçe forması giyen Melissa, Tianjin Bohai Bank'ta yarım sezon geçirerek kendini geliştirdi.

KİMLİĞİNİ ERDOĞAN VERDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun, Melissa Teresa Vargas Abreu'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu 10 Nisan 2021 tarihinde onaylanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas'a TC Kimlik Kartı'nı takdim etmişti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yaşanan o süreci şu sözlerle anlatmıştı: "Uzun süredir uğraştığımız bir konuydu. Son 3 sezondur ülkemizde başarıyla forma giyen Melissa Vargas'ı Türk vatandaşı yapmış olduk. Türk voleybolu ve Türk sporu adına hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız da konuyu ilettiğimiz andan itibaren bizlerle çok yakından ilgilendi. Kendisine, Türk voleyboluna verdiği büyük destek için her zaman olduğu gibi sonsuz teşekkür ediyoruz"

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 4.9.2023 12:12

İLGİLİ HABERLER