Gündem
  • 27.9.2024 10:37

Vatandaşları Amerika'ya vizesiz girecek ilk Arap ülkesi

ABD'ye girişte vizeden muaf tutulan ilk Arap ülkesi

ABD, vize muafiyeti programına bir Arap ülkesinin dahil edildiğini duyurdu ve böylece programda şu anda 42 ülke yer alıyor.

Washington, Katar Devleti'nin vize muafiyeti programına dahil edildiğini ve Katar vatandaşlarının en geç önümüzdeki Aralık ayının başından itibaren 90 güne kadar vizesiz seyahat etmelerine olanak sağladığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik ve Dışişleri Bakanlıkları, Katar'ın ABD Vize Muafiyet Programına katılan 42'nci üye olduğunu ve aynı zamanda buna katılan ilk Körfez ve Arap ülkesi olduğunu söyledi.

AMERİKA HABERİ ŞÖYLE DUYURDU

Katar'ın Vize Muafiyet Programı için Belirlenmesi

Belirlenen Vize Muafiyet Programı ülkelerinden uygun vatandaşlar, uyruklular ve pasaport sahipleri, geçerli yasal ve düzenleyici gereklilikler uyarınca kabul için uygun olmaları koşuluyla, göçmen olmayan vize almadan, doksan gün veya daha kısa bir süre için iş veya eğlence amaçlı ABD giriş limanlarında göçmen olmayan vatandaş olmayan kişiler olarak ABD'ye kabul için başvuruda bulunabilirler. 20 Eylül 2024'te İç Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı ile istişare ederek Katar'ı 24 Eylül 2024'ten itibaren Vize Muafiyet Programı'na katılmaya uygun bir ülke olarak belirledi. Buna göre, bu kural Katar'ı ekleyerek Vize Muafiyet Programı'na katılım için belirlenen ülkelerin listesini günceller.

TARİHLER:

Bu nihai kural 26 Eylül 2024'te yürürlüğe girecektir. Bakanın ataması 24 Eylül 2024'te yürürlüğe girecektir. Atama 1 Aralık 2024'te uygulanacaktır.

İşte Amerika'ya vizesiz giren 41 ülke
Belirlenen ülke Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Şili, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Katar, Kore Cumhuriyeti, San Marino, Singapur, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve Birleşik Krallık'ı ifade eder. Birleşik Krallık, yalnızca Birleşik Krallık'ta (İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda, Kanal Adaları ve Man Adası) sınırsız daimi ikamet hakkına sahip olan İngiliz vatandaşlarını ifade eder; İngiliz denizaşırı vatandaşlarını, İngiliz bağımlı topraklarının vatandaşlarını veya İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinin vatandaşlarını ifade etmez. Tayvan, yalnızca Tayvan'da sınırsız daimi ikamet hakkına sahip olan ve kişisel kimlik (hane halkı kayıt) numarası taşıyan elektronik pasaporta sahip olan kişileri ifade eder.
 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2024 10:50

İLGİLİ HABERLER