Asayiş
  • 10.2.2021 17:02

Vuruldu sanılıyordu gerçek bakın ne çıktı

 Konya'daki infazda şoke eden detay!

Son dakika... Konya’da beyaz eşya tamirciliği yapan 46 yaşındaki Kamil Başaralı’yı öldürdükleri gerekçesiyle çıkan çatışma sonucu gözaltına alınan Mustafa Küçükkeskin (28) ve Bahattin Yağız (25) adliyeye sevk edildi. Olay sonrası karın bölgesinde kanama olduğu fark edilen Bahattin Yağız’ın yaralandığı düşünülerken, gerçek bambaşka çıktı. Yağız’ın alkol ve madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ve deri altına yerleştirilen çipi, kendi imkanlarıyla söktüğü ve yarasının kanadığı tespit edildi.

 Dehşet veren olay, iki gün önce merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi Karakurt Caddesi üzerinde meydana geldi. Beyaz eşya tamirciliği yapan Kamil Başaralı, 42 SD 708 plakalı açık kasa kamyonetiyle kardeşinin iş yerine doğru seyir halindeyken, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

3 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayı gerçekleştiren şüphelilerin Mustafa Küçükkeskin (28), Bahattin Yağız (25) ve 17 yaşındaki U.Ç. olduğu tespit etti. U.Ç. kent merkezinde gözaltına alınırken, diğer iki şüphelinin Meram ilçesi Hatunsaray yolu üzerindeki bir sera işletmesinde saklandığı belirlendi.

Operasyon için harekete geçen polis, seranın olduğu konteynırlara baskın düzenledi. Şüphelilerden Bahattin Yağız, polisin geldiğini görünce dağlık araziye doğru kaçmaya çalışırken yakalandı. Mustafa Küçükkeskin ise polislere ateş açtı. Polis ekiplerinin de ateşle karşılık vermesi üzerine Küçükkeskin, herhangi bir yaralanma olmadan saklandığı konteynır içerisinde suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin Kamil Başaralı'yı kendilerine 150 TL borcu olduğu için öldürdüklerini söylediği öğrenildi.

DERİ ALTINDAKİ ÇİPİ SÖKMÜŞ

Olaydan sonra gözaltına alınan Bahattin Yağız'ın karın bölgesinde kanama olduğunu fark eden polis, yaralandığı düşündü. Ancak gerçek bambaşka çıktı. Yağız'ın alkol ve madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ve deri altına yerleştirilen çipi kendi imkanlarıyla söktüğü, yarasının kanadığı tespit edildi. Polis tarafından hastaneye götürülen Yağız'ın yarası tedavi ettirildi.

17 yaşındaki U.Ç. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Mustafa Küçükkeskin ve Bahattin Yağız, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 10.2.2021 17:04

İLGİLİ HABERLER