Gündem
  • 26.9.2024 13:41

Washington Beyrut'a.. İsrail kontrolden çıktı, diplomasinin kapıları kapandı

Kaynaklar: Washington Beyrut'a diplomasinin kapılarının kapatıldığı mesajını gönderdi

Lübnan'daki Al-Akhbar gazetesi, Washington'un Temsilciler Meclisi Sözcüleri Nebih Berri ve Başbakan Necib Mikati'ye diplomasinin kapılarının kapatıldığını ve artık hiçbir kapıya yer kalmadığını belirten kısa bir mesaj gönderdiğini bildirdi. müzakereler.


Gazete, daha sonra Mikati'nin, "Washington'un artık İsraillileri kontrol edemeyeceği ve hiçbir şey yapacak yer olmadığı" ifadesinin içeriğini tekrarlayan Amerikalı çağrılar aldığını öğrendi.

Bilgili kaynaklar, "Fransız'ın arabuluculuğunun önerilmesinin beklenmesi nedeniyle son gelişmelerin gündem değişikliğini zorunlu kılacağı" kanaatindeydi.

Bilgili kaynaklar şunu ortaya çıkardı: "Dün Berri'ye, Mikati'ye ve hatta Hizbullah'a büyük miktarlarda Amerikan, Arap ve Avrupalı ​​mesajlar ulaştı; bunlar arasında İsrail'in, gerilimi durdurmak için bir giriş noktası olarak destek cephesinin kapatılması yönünde açık ve doğrudan bir talep vardı."

Bu mesajlar, "Hizbullah geri çekilmeyi kabul etmezse kimsenin İsrail'e baskı yapamayacağı" yönünde üstü kapalı tehditler taşıyordu.

Dün ayrıca Türkiye ve Katar'ın Hizbullah ile doğrudan arabuluculuk hattına gireceği açıklanmıştı. Kaynaklar, iki ülkeden bir heyetin "İsrail'den herhangi bir garanti içermeyen kişisel bir girişimle" bugün Beyrut'a geleceğini söyledi.

Kaynaklar, "Mesajlar tek bir noktada kesişiyor, o da İsrail'in 10 kilometre derinlikte, içinde insan ve taş bulunmayan bir tampon bölge oluşturmak istediği ve bundan geri adım atmayacağı, tek çözümün ise İsrail olduğunu" ifade etti. İsrail'in talep ettiği tavizleri verirken 1701 sayılı Kararın uygulanmasına geri dönmek ve herhangi bir reddedilme olmayacak.” "Sadece daha fazla grev ve gerginlikle karşı karşıya 

Güncellenme Tarihi : 26.9.2024 13:44

İLGİLİ HABERLER