Medya
  • 6.4.2013 15:14

Yandaş olmayı reddedenler AKP'nin hedefinde

ANKARA  -      Akkaya, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarih boyunca egemenlerin, kendilerine sorun olarak gördükleri kişilerden ve kurumlardan intikam alma yolunu tuttuklarını, yöntemleri farklı olsa da onları etkisiz kılmak için uğraştıklarını kaydetti.
      İletişim olanaklarının yaygınlaştığı, medyanın çok daha etkili olduğu bir çağda, halka doğruyu götüren gazetecilerin en tehlikeli grup olarak görüldüğünü, hedef tahtasına oturtulduğunu ve onlarcasının alçakça katledildiğini vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:
      "Ülkemizde de gazeteciler sistematik olarak hedef gösterilmekte, halkın haber almasını engellemek, gerçeklerin ortaya çıkmasını önlemek için gazetecilere baskı uygulanmaktadır. Geçmişte Uğur Mumcu'nun, Abdi İpekçi'nin, Çetin Emeç'in, Metin Göktepe'nin, Hrant Dink'in ve ismini sayamadığımız onlarca gazetecinin katledilmesinde egemenlerin, iktidar sahiplerinin etkisi olduğu açıktır.
      Sadece işlerini yapmaya çalışan gazeteciler, yandaş olmayı reddedenler, bugün de AKP hükümetinin hedefindedir. Bizzat Başbakan tarafından işinden edilen, kamuoyunun önüne günah keçisi olarak atılan, fütursuzca hedef gösterilen gazetecilerin sayısı her geçen gün artmaktadır."
      Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı denilebilecek basın özgürlüğüne en büyük darbenin, iktidar sahiplerinin gazetecileri hedef haline getirmesi olduğunu belirten Akkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:
      "Geçmişin kötü hatıraları bu kadar tazeyken, gazetecilere yönelik hükümet baskısı ve saldırısı asla kabul edilemez. Yeni ölümlerin, yeni acıların yaşanmamasının temel şartlarından biri, hükümetin gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmesi ve gazetecilerin mesleklerini özgürce yapmalarının sağlanmasıdır.
      6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü'nün, AKP hükümetinin gazetecilere yönelik düşmanca tutumunu değiştirmesi için bir fırsat olmasını diliyor, kaybettiğimiz basın emekçilerini saygıyla anıyoruz." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER