Gündem
  • 30.8.2024 11:17

Yavru katil balina, sıkışan annesini kurtarmak için insanlardan yardım istedi

Sosyal medyada insan-hayvan etkileşimlerinin videolarını bulmanız alışılmadık bir durum değil . Ancak, alışılmadık olan şey hayvanların yardım istemek için insanlara geldiğini gösteren videoları izlemek. Tıpkı bir katil balina yavrusunun, balıkçı takımına sıkışmış annesi için yardım almak üzere bir grup insana yaklaştığı bu inanılmaz olay gibi. Olayın bir videosu internette ortaya çıktı ve insanların kalplerinde sıcak bir his bıraktı.

Resimde, yavru balinanın bir grup insanı sıkışmış annesine doğru götürdüğü görülüyor. (Ekran görüntüsü)

Resimde, yavru balinanın bir grup insanı sıkışmış annesine doğru götürdüğü görülüyor. (Ekran görüntüsü)

Video yaklaşık bir yıl önce TikTok'ta paylaşılmıştı. Ancak bir Twitter sayfasında paylaşıldıktan sonra yeniden ortaya çıktı . Yüreklendirici videonun yanında paylaşılan açıklamada "Katil balinalar insanlardan yardım istiyor" yazıyor.

Videoda ne gösteriliyor?

Video, bir grup insanın teknelerinin yakınında ajite olmuş bir bebek katil balina fark ettikten sonra hayvan hizmetlerini aramasını göstermek için açılıyor. 

Kısa süre sonra uzmanlar durumu ele alıyor ve bebeği sakinleştiriyor. Küçük balina neredeyse anında belirli bir yöne doğru yüzmeye başlıyor ve kurtarıcılar onu takip ediyor. 

Keşfettikleri şey onları şaşkına çeviriyor. Meğerse bebek balina onları olta takımına takılı annesine götürüyor.

 İnsanlar anne katil balinayı kurtarmak için hemen birlikte çalışıyorlar. Kurtarmayı bitirdiklerinde harika bir şey oluyor, bir balina sürüsü kurtarıcılara teşekkür edercesine yanlarına geliyor.

 Sonunda, kurtarılan anne balina da ağzında bir manta vatozu ile teknenin yakınında yüzüyor. Video, kurtarıcılar güvenli bir şekilde yüzeye ulaştığında balina sürüsünün uzaklaşmasıyla sona eriyor.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2024 21:22

İLGİLİ HABERLER