Gündem
  • 13.6.2024 09:51

Yazıklar olsun!.. 5 İslam ülkesi Genelkurmay Başkanı İsrail Genel Kurmay Başkanı Halevy ile buluştu

Aksiyom: İşgal Genelkurmay Başkanı, Gazze savaşının ortasında Arap ordularının liderleriyle görüştü. Toplantıya katılan ülkeler şöyle: 

Bu hafta başında İşgal Ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy, bölgesel güvenlik işbirliğini görüşmek üzere çeşitli Arap ordularından mevkidaşlarıyla Bahreyn'de bir araya geldi; toplantı hakkında doğrudan bilgisi olan iki kaynak, Haziran Çarşamba günü Amerikan web sitesi Axios'a doğruladı. 12, 2024. 

ABD haber sitesine göre, ABD Merkez Komutanlığı himayesinde gerçekleştirilen toplantı, Gazze'deki savaşla ilgili bölgesel siyasi hassasiyetler nedeniyle kamuya açıklanmadı. 

Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'dan üst düzey generallerin katıldığı Manama'daki toplantıya General Herzi Halevy, ABD'li General Michael "Eric" Kurella ile birlikte katıldı. 

Web sitesine göre toplantı, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki askeri diyalog ve işbirliğinin, kamuoyunun sert eleştirilerine ve İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını kınamasına rağmen ABD Merkez Komutanlığı bünyesinde devam ettiğinin bir göstergesi olarak hizmet ediyor.

Güncellenme Tarihi : 13.6.2024 10:00

İLGİLİ HABERLER