Gündem
  • 19.6.2024 11:24

Yemen'de ölen son Yahudiyi Müslümanlar gömdü

Yemen'deki son Yahudilerden biri Müslüman komşuları tarafından toprağa verildi

Yemen'de kalan son Yahudilerden biri olan Yahya ben Yosef geçtiğimiz günlerde vefat etti ve Müslüman komşuları tarafından toprağa verildi.

İsrail medyasının Pazar günü bildirdiğine göre , Yemen'deki son Yahudilerden biri olan Yahya ben Yosef geçen Perşembe günü vefat etti ve cemaatindeki Müslüman komşuları tarafından gömüldü. 

One of Yemen's Last Remaining Jews Passes Away at 100 - VINnews

Ynet, raporunda Ben Yosef'in Yemen'in Sana'a kuzeyindeki Madar köyüne gömüldüğü bildirildi . İsrail'de ailesi vardı. 

Raporlar, Ben Yosef'in ölüm duyurusunun Yemenli Yahudilerden oluşan bir Facebook grubunda yazıldığını ve duyuruda, kendisini Yemen'de gömecek ailesi kalmadığı için Müslüman komşuları tarafından gömüldüğünün belirtildiğini belirtti. 

Yemen toplumu dini bağlantıları övüyor 

Gönderide ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Bugün Yemen'de cenaze törenini gerçekleştirecek veya Kadiş diyecek yeterli sayıda Yahudi yok, bu nedenle komşuları onun onurlu bir şekilde veda edilmesini sağlamak için gönüllü oldu. Bu güçlü an, insanlığın ve şefkatin gücünü vurguluyor. dünyada, özellikle zor zamanlarda, dini sınırları aşan az sayıda yerde var." 

KAN News muhabiri Roi Kais, ben Yosef'in hayatına ve hikayesine aşina olan kaynakların, ben Yosef'in geçmişte İsrail'e göç etmeyi reddettiğini, ancak daha sonra fikrini değiştirdiğini ancak ne yazık ki göç sürecinin yarı yolda kaldığını söylediğini yazdı. İsrail tarafı. 



 

Güncellenme Tarihi : 20.6.2024 13:33

İLGİLİ HABERLER