Sağlık
  • 22.12.2020 00:42

Yeni Virüs mutasyonuyla ilgili büyük skandal!.. İngilizler tam iki ay saklamış

İngiliz Hükümeti  ve bilim adamlarının, iki ay önce keşfetmiş olmalarına rağmen, geçen haftaya kadar yeni mutasyona uğramış koronavirüs suşusu konusunda Halk Sağlığı biriminin neden bilgi ve alarm vermediklerini sorguluyor.
Yapılan açıklamalarda mutasyonlu virüsün ilk kez bundan iki ay önce tespit edildiği itiraf edildi.Bilim adamlarından kıyamet koparan veriler sunulduktan sonra yeni varyantı durdurmanın 'alternatif' bir yolu olmadığını söyledi.
Noel arefesinde gelen bu haber tatile hazırlanan İngilizlerde büyük bir travmaya neden oldu. Ardından da önlemlerin sıkılaştırılması ve ardı ardına gelen yasaklar nedeniyle tam bir kaos çıktı.

VUI-202012/01 adlı yeni varyant, ülkenin günde sadece 3.700 vaka kaydettiği 20 Eylül'de Kent'teki bir hastadan alınan pozitif bir çubukta tespit edildi. 

Ekim ayında enfeksiyonlarda meydana gelen patlamaya rağmen, PHE, Hükümeti veya bilim adamlarını Aralık ayına kadar mutasyona uğramış suşun varlığı konusunda uyarmadı. Bu noktada 1.100'den fazla kişinin virüsün yeni versiyonunnun bulaştığını belgelendi.

Cuma günü Nervtag, Profesör Whitty'ye VUI 202012/01 türünün daha hızlı yayıldığını ve virüsün normal versiyonundan yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olabileceğini söyledi. Başbakan'a ertesi sabah iç karartıcı veriler sunuldu 

Koronavirüse bu tür endişeleri tetikleyecek ne oldu?

Çok daha hızlı yayıldığı söylenen yeni bir Covid türü gelişti. Bir 'bulaşma', genetik mutasyonları olan bir virüsün yeni bir versiyonudur. Yeni tür, Covid-19 hastalığına neden olan koronavirüs olan Sars-Cov-2'nin bir versiyonudur.VUI-202012/01 olarak adlandırılmıştır. Bu harfler ve sayılar, 'araştırılan varyantı' ve Aralık 2020 ayı anlamına gelir.


İngiltere’den kritik 'koronavirüs' açıklaması: Mutasyona uğrayan virüs çocuklar arasında daha bulaşıcı olabilir!

Son dakika haberi: İngiltere’de Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG), ülkede Kovid-19'un daha bulaşıcı bir türü olarak tespit edilen yeni türünün (VUI-202012/01), çocuklar arasında daha da bulaşıcı olabileceğini açıkladı.İngiltere'de tespit edilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni tür koronavirüs (VUI-202012/01) hakkında NERVTAG'den açıklama geldi.

Oxford Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve NERVTAG Başkanı Peter Horby, "Artık bu türün şu anda Birleşik Krallık'ta bulunan diğer virüs türlerine göre daha fazla bulaşma ihtimali olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Diğer bir NERVTAG üyesi ve epidemiyolojist olan Neil Ferguson ise "Çocukları enfekte etme eğiliminin daha yüksek olduğuna dair bir ipuçları var. Bunun üzerine herhangi bir nedensellik kurmadık, ancak bunu verilerde görebiliyoruz. İleride nasıl davrandığını görmek için daha fazla veri toplamamız gerekecek" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.12.2020 01:08

İLGİLİ HABERLER