"YEŞİL KART SAHİPLERİNE BİN DOLAR VERİLECEK" SÖYLENTİSİNİ DUYAN DİYARBAKIRLILAR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE KOŞTU
KAYNAK : Haber Vitrini
DİYARBAKIR - İl Sağlık Müdürü Dr. Emirhan Yardan, Diyarbakırlı 500 bin vatandaşın yeşil kart sahibi olduğunu ve 71 bin kişinin de kart alabilmek için müracaat ettiğini belirterek "Yeşil kart sahiplerine bin dolar verilecek" söylentilerini yayan umut tacirlerine karşı dikkatli olunmasını istedi.
"Yeşil kart sahiplerine bin dolar ödenecek" yalanının çıkar amaçlı umut tacirleri tarafından ortaya atıldığı ve vatandaşların bu konuda dikkatli olunması istendi. 2002 yılının ilk 6 ayında Diyarbakır'da toplam 71 bin 180 kişi yeşil kart alabilmek için müracaat ederken, kentte 500 bin kişinin yeşil kart sahibi olduğu öğrenildi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Emirhan Yardan, yeşil kart için müraacat edenlerin sayısının her geçen gün artığını belirterek, "Bu sayının artmasındaki sebep, her yeşil kart sahibine Dünya Bankası tarafından bin dolar ödeneceği yönündeki asılsız söylentileridir. Teknik anlamda büyük bir çaba sarf ediyoruz. Daha önce yeşil kart kayıt bürosunda 4 personelimiz bulunuyordu. Müracaatların artması nedeniyle personel sayımızı 13'e çıkardık. Vatandaşlarımız gerekli resmi evraklarını tamamladıktan sonra tarafımıza müraacat ediyorlar. Yaptığımız kurul toplantısında müraacatları bir kez daha değerlendirerek hak eden vatandaşlarımızı yeşil kart yapıyoruz. Hiç bir vatandaşımızın yanlış bir düşünceye sahip olmasını ve umut tacirlerine inanmamalarını istiyoruz. Söylentiler tamamen asılsızdır. Diyarbakır 1.5 milyon nüfusa sahip bir kent. Bunun 500 bini yeşil kart sahibi yani kentin yüzde 42'si, bunların hepsine 1 dolar verilirse bu da milyonlarca dolar eder. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizde bu yardımın yapılması mantık dışıdır" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:48