Dünya
  • 2.4.2013 22:51

Yolda giderken böyle boğuldular!..

Buenos Aires'de etkili olan yağış sonrası, kent Venedik sokaklarına dönüştü. 6 günlük paskalya tatilinin son günü birçok Buenos Airesli için cehenneme dönüştü. Sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış, Belgrano, Villa Urquiza, Nunez semtlerinde sel baskınına yol açtı. Buenos Aires'in çevre otobanları Richieri, General Paz ve Acceso Norte sular altında kalırken, metro ve tren seferleri durduruldu. Şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

Sel baskını sonucu ölen 5 kişiden birinin Buenos Aires metrosu çalışanı olduğu ve Los İncas istasyonuna dolan sel sularını tahliye etmeye çalışırken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Buenos Aires Acil Yardım Sistemi (SAME) biri kadın 4 kurbanın selin ve rüzgarın neden olduğu kazalar sonucu öldüğünü açıkladı.

Ölü sayısı 41'e yükseldi

Arjantin'de, aşırı yağışların neden olduğu sellerde ölenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirildi.
     Buenos Aires Valisi Daniel Scioli, La Plata eyaletinin başkenti Tolosa'da şiddetli yağışlardan korunmak için arabasına sığınan birçok kişinin boğulduğunu belirtti.
     La Plata'daki araçların sel sularına gömüldüğünü, birçok evi su bastığını, kurtarma ekiplerinin deniz motorlarıyla insanları tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Scioli, öncelikle ağaçlara ve evlerinin çatılarına çıkan kişilere yardım edildiğini söyledi.
    

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER