Dünya
  • 25.9.2024 18:48

Yolsuzlukla suçlanan hakim girdiği çatışmada intihar etti

ABD medyası, emekli bir yargıcın intihar vakasını konuşuyor. Yolsuzluk ile suçlanan Stewart Rosenwasser, kendisini tutuklamaya gelen FBI ajanları ile çatışmaya girdi. Çatışma sırasında kendi hayatına son verdi. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

ABD'nin California Eyaleti'ndeki Orange County'de emekli yargıç ve eski savcı Stewart Rosenwasser'ın, federal rüşvet skandalına karıştığı iddia ediliyordu. Yolsuzluk hakkında soruşturma yürüten FBI ajanları, eski savcı Rosenwasser'ı tutuklamak için salı sabahı evine doğru yola koyuldu. Kendisini tutuklamaya gelen FBI ajanları ile çatışmaya giren Rosenwasser'ın, kısa bir süre sonra yakalanmamak için intihar ettiği öne sürüldü.

FBI, yaptığı açıklamada, olayın Teftiş Birimi tarafından araştırıldığını belirtti. "Bu devam eden bir inceleme olduğundan, sağlayabileceğimiz daha fazla ayrıntı yok" ifadeleri kullanıldı.

ARKADAŞININ DAVASINA BAKIYORDU

Silahlı çatışma, bir federal büyük jürinin, Rosenwasser'ı 63 bin dolar rüşvet aldığı gerekçesiyle suçlamaya karar vermesinden bir gün sonra gerçekleşti. Rosenwasser'ın, bir arkadaşının davasını lehine sonuçlandırmak için rüşvet aldığı iddia edildi.

İddianameye göre, Rosenwasser ve milyoner iş insanı Mout'z Soudani, Soudani'nin kız kardeşi ve yeğenine karşı bir dava oluşturdu. Soudani, akrabaları tarafından dolandırıldığını ileri sürdü.

GİZLİCE MESAJLAŞTILAR

Aynı iddianamede, 18 Kasım 2022'de Soudani'nin, Rosenwasser'a şu mesajı yazdığı aktarıldı: "Herhangi bir gelişme var mı, sabırsızlanıyorum."

Savcının ise, "Soruşturmacıyla konuşmayı bekliyorum. Bugün bir şeyler öğrenirim. İnan bana, bu konuda maksimum çabayı gösteriyorum. Mevcut tüm kaynakları kullanacağız," yanıtını verdiği iddia edildi.

Federal savcılar, ikilinin daha sonra yasa dışı yazışmalarını gizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Rosenwasser'ın, 23 Ocak 2023'te Soudani'ye, "Artık haberleşmeyi bırakmalıyız," şeklinde mesaj attığı öne sürüldü.

SOUDANİ İLE YAKINLIĞINA RAĞMEN DAVADA KALDI

Rosenwasser, 8 Mart 2023'te, Orange County Bölge Savcısı olarak, Soudani'nin akrabalarına hırsızlık suçlaması yöneltti ve Soudani'den çalındığı iddia edilen para nedeniyle tutuklama kararları çıkarttı.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 18:54

İLGİLİ HABERLER