Dünya
  • 25.9.2024 13:31

Dünya böyle intihar görmedi

Böyle intihar görülmedi: Ölmeden önce emri uyguladı
İsviçre kamuoyunda ürpertici bir intihar olayı konuşuluyor. ABD'li yaşlı bir kadın hayatına son vermeye karar verdikten sonra İsviçre'ye seyahat etti. Ülkeye vardıktan sonra da intihar etti. Ölümü, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Böyle intihar görülmedi: Ölmeden önce emri uyguladı

 

İsviçre'nin Merinhausen bölgesinde, 64 yaşındaki Amerikalı bir kadın, bir orman kulübesinde hayatına son vermek istedi. Bunu gerçekleştirmek için de Sarco intihar kapsülüne girdi.


Böyle intihar görülmedi: Ölmeden önce emri uyguladı

"ÖLMEK İSTİYORSANIZ BU DÜĞMEYE BASIN"

Özel hayatın gizliliği gereği, ismi kamuoyuna açıklanmayan yaşlı kadın, kapsüle girdikten sonra intihar edebilmesi için bir düğmeye basması gerektiği iddia edildi.

AFP haber ajansına göre makine "Ölmek istiyorsanız bu düğmeye basın" sözlerini kullanıyordu. Düğmeye basan yaşlı kadın, bu yolla hayatına son veren ilk kişi oldu.

İNTİHAR ETMEK İSTEYENLER İÇİN TASARLANDI

Sarco, hayatına kendi isteği ile son vermek isteyenler için tasarlanmış korkutucu bir makine. Makine, kapsülün içerisini azot gazıyla dolduruyor ve oksijen seviyesinin ölümcül seviyelere düşmesine neden oluyor. İddiaya göre, acısız ve hızlı bir ölüm hizmeti veriyor. İşlem, kapsülü kullanan bireyi bayıltıyor ve 10 dakika içerisinde ölüm gerçekleşiyor.

İntihar olayı sonrası, bölge polisi tartışmalı kapsülün henüz kullanımına onay verilmediğini ve bunun sonucunda ölen yaşlı kadının ölümüyle ilgili olarak birkaç kişinin tutuklandığını bildirdi.

Böyle intihar görülmedi: Ölmeden önce emri uyguladı

ÖLÜMÜNE BİR TEK O TANIKLIK ETTİ

İntihar şirketi Exit International'ın İsviçre'deki bağlı kuruluşu olan The Last Resort'un eş başkanı Florian Willet, yaşlı kadının ölümüne tanıklık eden tek kişiydi. Willet, yaşlı kadının ölümünü "huzurlu, hızlı ve onurlu" olarak tanımladı.

Exit International müdürü Dr. Philip Nitschke, Salı günü yaptığı açıklamada, "Sarco'nun, isteğe bağlı ve istendiği zaman huzurlu bir ölüm sağlamasından memnuniyet duydum" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 13:36

İLGİLİ HABERLER