Bilim
  • 7.3.2007 16:57

YOUTUBE KOMEDİSİ!..

İstanbul tarafından erişim yasağı getirilen Youtube'la ilgili alınan karar uygulamaya kondu. Bu siteye girmek isteyenler, "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir !...

www.youtube.com sitesine erişim İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2007/384 sayı ve 06.03.2007 tarihli kararı gereği engellenmiştir.

Access to www.youtube.com site has been suspended in accordance with decision no: 2007/384 dated 06.03.2007 of Istanbul First Criminal Peace Court. " yazısıyla karşılaşıyor.

İşte burada komik bir durum karşımıza çıkıyor.

Çünkü Youtube elini mahkemeden çabuk tutarak Ulu Önder'e hakaret videosunu yayından kaldırdı. Yuotube videoyu yayından kaldırdıktan sonra mahkemeden yayın yasağı gelince ortaya tuhaf bir durum çıktı.

Türkiye, şimdi olmayan bir video için youtube'yi engelliyor.Ayrıca uluslararası yasalar bu tür engellemeleri yasaklıyor.

Türkiye'de de henüz bir internet yasası olmaması da işin başka bir garipliği.

Bu engellemenin de ne kadar zamanda kaldırılacağı şimdilik meçhul. Öncelikle Youtube, bir avukatını Türkiye'ye gönderecek ya da bir Türk avukata vekalet verecek.Youtube'nin avukatları mahkemeye videoyu kaldırdıklarını belgelerle ispat edecek. İtiraz edilecek mahkeme belgelerden tatmin olursa erişim yasağının kaldırılmasına karar verecek.Bu mahkeme kararı Türk Telekom'a ulaştırılacak. Telekom'da 55 ile ayrı ayrı kararı yollayacak. Her il mahkeme kararını kendi şehirlerinde uygulamaya koyacak.  

Sonuçta uzun bir süre yuotube sizlere ömür.

OLAY NASIL OLMUŞTU!...

 

YouTube gelen tepkiler üzerine görüntüyü yayından kaldırmıştı. YouTube'den da bir açıklama yapılarak, video görüntülerinin siteden kaldırıldığını ve bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmaların sürdüğünü duyuruldu.
      Yunan bir paylaşımcı tarafından "Atatürk'e hakaret edilen" bir videonun yüklenmesinin ardından Türk ve Yunan halkları arasında sanal bir savaşın yaşandığı dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'a, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişim yasağı konuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:14

İLGİLİ HABERLER