Bilim
  • 7.3.2007 16:19

YOUTUBE'DEN TUĞBA ÖZAY MİSİLLEMESİ

RAMAZAN CİN
İSTANBUL - Atatürk'e hakaret içeren görüntülerin yayınlanmasından sonra İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan YouTube'den misilleme geldi. 24 milyon tıklamaya ulaşan Tuba Özay'ın görüntüleri yasaklandı. Olayı değerlendiren Tuba Özay, görüntülerin kaldırılmasının nedenini müslüman olmasına bağladı.


Mahkemenin verdiği kararın ardından Atatürk ile ilgili görüntüler YouTube tarafından yayından kaldırılırken, ünlü manken Tuba Özay'ın 24 milyon tık alan görüntülerini yasaklanması ise şaşkınlığa neden oldu.


Ünlü manken Tuba Özay'ın bir arkadaşlık sitesi için amatör kamera ile ofisinde çekilen görüntüler, YouTube'de yer almış ve 24 milyon izleyiciye ulaşmıştı.


Dünya sıralamasında yer alan manken Tuba Özay'ın görüntülerine YouTube yetkilileri tarafından yasak konuldu. Yasağın sebebi internet sitesinin Türk yetkililerine açıklanmazken, Tuba Özay ise yasağın dinlerarası krize yol açtığı gerekçesi ile konulduğunu iddia etti.
Özay, zirve yapan video görüntüleri nedeniyle diğer dinlere mensup vatandaşlar tarafından islam dinine ve kendisine hakeretlerle dolu mesajların geldiğini söyledi.


Bir katolg çekiminde İHA'ya konuşan Tuba Özay, "Ofiste çekilen görüntülerim 24 milyon tıka ulaşınca video görüntülerimize yasak konuldu. Bunun nedeni de bana göre müslüman bir kızın görüntülerinin dünyada en fazla izlenenler arasına girmesi. Çok fazla izlenmeye başlayınca müslüman bir kız olmamdan dolayı İslam dinine hakaret dolu mesajlar gelmeye başladı. Bu görüntülerin hiç bir ideolojisi yoktu. Seksapalitesi de yoktu. Gayet doğal ofisimde çekilen görüntülerdi. Niçin yasaklandığımızı anlayamadık. Ama müslüman kız olmamdan dolayı görüntülerin yasaklandığını biliyorum. YouTube Türkiye'de yasaklanması da bence yerinde bir karar. Atatürk için yapılan yayınlar beni de çok üzdü" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:14

İLGİLİ HABERLER