Gündem
  • 1.8.2024 12:46

Yuh artık .. Amerika Güvenlik Konseyi'nden İsrail'i korumasını istedi

ABD, BM Güvenlik Konseyi'nden İsrail'i desteklemesini istedi
ABD Büyükelçi Yardımcısı Robert Wood, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni, İsrail'in Hizbullah gibi gruplardan gelen "saldırılara karşı kendini savunma hakkını" desteklemeye çağırdı. Ayrıca konseyi, İran'ı bu tür gruplara verdiği destek ve uluslararası hukuku ihlal ettiği iddiaları nedeniyle sorumlu tutmaya çağırdı.
Wood, "İsrail'in Hizbullah ve diğer teröristlerin saldırılarına karşı kendini savunma hakkı var," dedi. "30 Temmuz'da yaptığı tam olarak buydu." 
Wood, ABD'nin 30 Temmuz'da Lübnan'da İsrail'in verdiği yanıtta bir rolü olmadığını ancak "İran silahlarının kullanıldığı ve Lübnan'ın Hizbullah kontrolündeki bir bölgesinden gerçekleştirilen bu saldırıdan Hizbullah'ın sorumlu olduğuna dair hiçbir şüphe olmadığını" söyledi.
Wood, İran'ın mevcut Güvenlik Konseyi kararlarına uyması gerektiğini, aksi takdirde ek tedbirlerle karşı karşıya kalacağını söyledi. 
Wood ayrıca, "ABD'nin Hamas lideri İsmail Haniye'nin görünürdeki ölümünden haberdar olmadığını veya bu konuda bir rolü olmadığını" söyledi ve ABD'nin "Hamas'ın Haniye'nin ölümüyle ilgili iddialarına ilişkin bağımsız bir teyidi olmadığını" sözlerine ekledi.


 

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 12:48

İLGİLİ HABERLER