Yunanistan'da uğultuyla beraber şiddetli deprem
Sarsıntılardan sonra Yunanistan'ı korkutan gizemli uğultu! Komşuda panik: Büyüklüğü 4.0'ın üzerinde 40'tan fazla deprem..
Ege Denizi'ndeki artan sismik hareketlilik Yunanistan'ı adeta alarma geçirdi. Bölgede son 72 saatte büyüklüğü 4.0'ın üzerinde 40'tan fazla deprem meydana geldi. Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verilerine göre, Pazar gününden bu yana 4 bin 600'den fazla kişi feribotla Santorini Adası'ndan ayrıldı. Ülkenin önde gelen havayolu şirketi Aegean Airlines ise Pazartesi günü Santorini'den yaklaşık 1.300 yolcu taşıdığını duyurdu.
Yunanistan'ı kırmızı alarma geçiren depremler meydana gelmeye devam ediyor. AFAD, son olarak Ege Denizi'nde 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirirken sarsıntı İzmir'de de hissedildi.
Özellikle yüksek katlarda bulunan vatandaşlar, panik yaşarken bazı vatandaşlar daha güvende olabilecekleri açık alanları tercih etti.
Ege Denizi'nde 26 Ocak'tan bu yana 754 deprem meydana geldi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, 28 Ocak'tan beri saat 14.00 itibarıyla Ege Denizi'nde 754 deprem kayıtlara geçti. Deprem fırtınası şeklinde gelişen bu aktivite sonucunda büyüklüğü 1'den küçük 1, 1-2 arası 109, 2-3 arası 293, 3-4 arası 294 ve 4-5 arası 57 deprem meydana geldi. Bu depremlerin en büyüğü 4,9 olarak kayıtlara geçti.Depremler, Santorini Adası'nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda artış gösterdi ve derinlikleri 5 ila 25 kilometre arasında değişti.
Ada sakinlerini korkutan uğultu
Ege Denizi'nde son günlerde artan sismik hareketlilik nedeni ile geceyi peş peşe sarsıntılarla geçiren Yunan adaları şimdi de bölgede duyulan garip uğultu nedeni ile huzursuz oldu. Sosyal medya kullanıcıları duyulan uğultunun nedenini soraraken beklenen cevap Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthimios Lekkas'dan geldi.
Protothema'nın son saatlerde adalarda duyulan uğultu hakkında sorduğu soruya cevap veren Lekkas, bunun depremin kendisinin değil yüzey süreçlerinin bir sonucu olduğunu açıkladı. Bu uğultunun esas olarak ses dalgalarının yayılmasından kaynaklandığını vurgulayan Lekkas sesin bazı yerlerde yoğun hissedildiğini bazı yerlerde ise hiç duyulmadığını belirtti.