Spor
  • 3.1.2022 11:26

Yunus Akgün için teker teker sıraya girdiler…

Galatasaray altyapısından yetişen Yunus Akgün, bu sezon gösterdiği performansla herkesin dikkatini çekti. Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giyen genç oyuncu, Galatasaray'a karşı oynanan maçta attığı 2 golle sezonun en çok konuşulan isimlerinden birisi olmuştu. O maçta attığı 2 golle kiralık geldiği takımı yıkan Yunus Akgün, Avrupa'nın önemli kulüplerini peşine taktı. İşte son dakika haberinin detayları…

2015 yılında Galatasaray'ın alt yaş takımlarında futbol hayatına başlayan 21 yaşındaki Yunus Akgün, ilk kez 2018 yılında A takıma çıkmıştı.Fatih Terim ile birlikte gelişimini sürdüren genç futbolcu, bu süreçte iki farklı dönemde Adana Demirspor'a kiralandı.İlk olarak 20/21 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor ile üst lige çıkma mücadelesi veren Yunus, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Bu sezon ise yaz transfer döneminde Galatasaray'ın kanat bölgelerine yaptığı transferler nedeniyle bir kez daha Adana ekibine kiralanan Yunus Akgün, sezonun en parlayan isimlerinden birisi oldu.Galatasaray'da yerine alınan Barış Alper Yılmaz ve Olimpiu Morutan gibi isimleri geride bırakan Yunus Akgün, taraftarın özlemini çektiği oyuncular arasına girdi.

Adana Demirspor formasıyla 21/22 sezonuna beklediği forma şansını bulamayarak başlayan 21 yaşındaki genç oyuncu, Vincenzo Montella ile yükselişe geçti.Sezona Samet Aybaba ile başlayan Adana Demirspor, daha sonra İtalyan teknik adam Vincenzo Montella'yı takımın başına getirmişti.

Montella ile birlikte daha fazla forma şansı bulan Yunus Akgün, adeta parlamaya başladı.Bu sezon Adana Demirspor formasını 19 resmi maçta terleten Yunus, 6 gol ve 10 asistle oynadı.16 gole doğrudan katkı sağlayan Yunus Akgün, bu performansıyla İtalyan devlerini peşine taktı.

Güncellenme Tarihi : 3.1.2022 11:30

İLGİLİ HABERLER