Medya
  • 31.3.2014 17:12

Zaman gazetesi yazarları günah çıkarıyor

AK Parti'nin açık ara farkla kazandığı seçimin ardından, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi'nin iki önemli yazarı Hüseyin Gülerce ve Ahmet Turan Alkan, açıklamalarda bulundu. Gülerce, seçim öncesinde cemaatin 4 yanlış yaptığını söylerken, Alkan da yazısında seçmenden özür diledi.

İştge Gülerce'ye göre cemaatin yaptığı 4 yanlış...

1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

3- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı.

CHP İÇİN OY İSTEDİK

Gülerce, 30 Mart'ta AK Parti'nin elde ettiği başarıya rağmen, yanlışta ısrarın sürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: Bu yanlış Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapılıyor. İnsanların tanıdığı bildiği Hizmet bu değil. Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı. Hoşgörü vardı bizde, diyalog vardı bizde, insanların gönlüne girmeyi istiyorduk. Biz ne yaptık peki? Kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedik.

Gülerce bundan sonrası için de 'Cemaat ayarlarına dönmeli' ifadesini kullandı.

ALKAN ÖZÜR DİLEDİ

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan ise,Ş anlıurfa ve Sivas'ta halkı yanılttıkları için özür diledi ve "Milletin derin irfanı böyle düşündü; böyle düşünmemesi gerektiğini söyleyip duran benim gibilere ise bıyık altından gülüp, "Yav he he!" diyerek iradesini tescil ettirdi"diye yazdı. (Star)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:26

İLGİLİ HABERLER