Asayiş
  • 20.1.2008 13:43

19 YAŞINDAKİ GENÇ, SEVGİLİSİNİN KOCASINI ÖLDÜRDÜ

 İzmir'de 19 yaşındaki genç, 2 yıldır ilişki yaşadığı kadının kocasını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.
      Bayraklı semtinde evinden çıktıktan sonra silahlı saldırıya uğrayan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden galerici Cihan Ö'nün (34), katil zanlısını bulmak amacıyla çalışma başlatan polis, İstanbul'da yaşayan S.Ö'yü (19) takibe aldı.
      Polis, S.Ö'nün Cihan Ö'nün karısı İ.Ö. (34) ile sık sık görüştüğünü, silahlı saldırının olduğu gün İzmir'e geldiğini, olaydan birkaç saat sonra da İstanbul'a döndüğünü belirledi.
      S.Ö'nün bir kez daha İzmir'e gelmek üzere yola çıktığını tespit eden polis, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde zanlıyı yakaladı.
      S.Ö'nün 2 yıl önce İğneada'daki yazlıkta tanıştıkları ve ilişki yaşadıkları İ.Ö'yü kıskandığı için kocasını öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
      S.Ö'nün ayrıca, parasız kaldığı dönemde yardım istediği İ.Ö'nün, İstanbul'da yaşayan anne babasına ait evin anahtarını kargoyla kendisine gönderip altınların saklı bulunduğu yeri tarif ettiğini ve bu sayede evden 20 altın bilezik, 2 metre altın zincir, 2 gerdanlık, altın bileklik, 4 künye, 6 taşlı altın, 3 yüzük ve küpeyi çaldığı bildirildi.
     
     HIRSIZLIK PARASIYLA İZMİR'DE EV TUTMUŞ-
      Gözaltına alınarak ifadesine başvurulan bir çocuk annesi İ.Ö'nün de arkadaşlık yaptığı S.Ö'nün İzmir'e yerleşmesini istediğini, ailesinin evinden hırsızlık yapmasına yardımcı olduğunu, çalınan altınlarla zanlının ev kiralayarak bir süre İzmir'de kaldığını ve paranın bitmesi üzerine tekrar İstanbul'a döndüğünü anlattığı öğrenildi.
      İ.Ö'nün eşi Cihan Ö'nün S.Ö. tarafından öldürüldüğünü bilmediğini belirterek, zanlıdan şikayetçi olduğunu söylediği belirtildi.
      İ.Ö, ''cinayet'' ve ''hırsızlık'' olaylarıyla ilgili poliste alınan ifadesinin ardından, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.
      Zanlı S.Ö. ise Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:14

İLGİLİ HABERLER