Asayiş
  • 22.8.2013 15:42

Balbay Sincan Cezaevine nakil oldu

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin davaya ilişkin kararını açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvuran Balbay, ikametgahının Ankara olması, ailesi ve çocuklarının da kendisini daha kolay ziyaret edebilmesi için Sincan Cezaevine naklini istedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Balbay'ın talebini kabul ederek naklini uygun buldu. Yazının Silivri 1 No'lu Cezaevinde kalan Balbay'a bildirilmesinin ardından, işlemler başlatıldı.

Silivri Cezaevinden alınan Mustafa Balbay, bu sabah Sincan L Tipi Cezaevine gönderildi.

Ergenekon davasında 34 yıla mahkum olan ve kendi isteğiyle Ankara'ya nakledilen CHP Milletvekili Mustafa Balbay, 3 kişilik koğuşta tek kalacak.

İkametgahının Ankara olması, ailesi ve çocuklarının da kendisini daha kolay ziyaret edebilmesi için Ankara'ya naklini isteyen Balbay, Ankara 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

Sincan Ceza İnfaz Kampüsü içinde yer alan Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, bin 333 kişi kapasiteli 7 bloktan oluşuyor. Bloklardan beşi hükümlü-tutukluların barınması için kullanıyor. Cezaevinde 21 kişilik standart odaların yanı sıra 3'er kişilik odalar da bulunuyor. Bu odalar birer kişilik üç ayrı kabinden oluşuyor.

Ankara 1 Nolu Cezaevinde, Balbay'ın mahkum olduğu terör suçundan başka tutuklu veya hükümlü bulunmadığı için Balbay'ın 3 kişilik koğuşta tek kaldığı, terör suçundan başka tutuklu veya hükümlü gelmesi halinde bu kişilerin, Balbay'ın koğuşuna konulabileceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:35

İLGİLİ HABERLER